Pehlivan, gündemi değerlendirdi

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada terör sorunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD temasları, ekonomik kriz ve MHP'nin af teklifi başta ol

SİYASET 27.09.2018 14:41:00 0
Pehlivan, gündemi değerlendirdi

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada gündemi değerlendirdi.

TÜM İNSANLIĞIN ORTAK PROBLEMİ

Nerede yaşanırsa yaşansın, kimi hedef alırsa alsın terörün, bütün insanlığın ortak problemi olduğunu kaydeden Pehlivan “Terör bu hafta terörün, dost ve kardeş ülke İran'ı hedef aldığını belirten Pehlivan “İran'ın Ahvaz kentinde yaşanan ve askeri geçit törenini hedef alan terörist saldırı da 29 kişi hayatını kaybetti onlarcası da yaralandı.Saadet Partisi olarak bu terörist saldırıyı lanetliyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

“BU ZİYARETLERİ VE TEMASLARI ÖNEMSİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika temaslarını da değerlendiren Pehlivan “Biz bu ziyaretleri ve temasları önemsiyoruz. Ancak bir gerçeği de ifade etmek isteriz ki; dış politikadaki itibarınız ve etkinliğiniz, içerdeki gücünüz ile doğru orantılıdır. Eğer gerçek manada caydırıcı bir gücünüz yoksa etkili bir dış politikanızda olamıyor. Ekonominiz zayıfsa, sanayiniz dışa bağımlıysa, ileri teknoloji sahibi değilseniz, Amerika'ya 25 defa değil 125 defa da gitseniz, BM salonlarında en güzel konuşmaları da yapsanız sonuç değişmiyor” dedi. 

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE ŞART

Şahsiyetli dış politika için güçlü Türkiye’nin şart olduğunu kaydeden Pehlivan “Bunun adresi ise ne BM Salonları, Ne New York, ne de Moskova’dır. Çare, kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir Türkiye'dir. Çare, ayrılığı-gayrılığı bir kenara bırakıp Müslüman ve sömürülen ülkelerin güçlerini birleştirmesidir. Çare ‘Kriz Mriz yok’ diyerek başımızı kuma gömmeyi bırakıp, gerçeklerle yüzleşmek ve güçlü bir ekonomi için gereken tedbirleri almaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bizde kriz mriz yok sakın inanmayın. Bunlar manipülasyondur” sözleriyle ilgili de konuşan Feti Pehlivan “Cumhurbaşkanının dediği gibi Türkiye'de ekonomik kriz yoksa, enflasyon neden düşürülemiyor, Türk lirasındaki değer kaybı neden engellenemiyor, iğneden ipliğe gelen zamlar neden durdurulamıyor, binlerce esnaf neden kepenk kapatmak zorunda kalıyor, yüz yıllık firmalar neden birbiri ardına konkordato ilan ediyor, eğer bu ülkede kriz yoksa, oğluna okul pantolonu alamayan işsiz bir baba neden canına kıyıyor?” dedi.

 

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSANLAR ONURLARINI DA KAYBEDER

İktidarın getirilen her eleştiriyi kendisine bir komploymuş gibi görmeyi bırakması gerektiğini söyleyen Pehlivan “Maalesef Türkiye'de bir korku ve baskı ortamı oluşturularak toplum üç maymunu oynamaya zorlanıyor. Görme, Duyma, konuşma. Alimler görmeyecek, gazeteciler yazmayacak, aydınlar konuşmayacak.Bu kabul edilemez. Unutmamalıyız ki haksızlık karşısında susanlar, haklarıyla birlikte onurlarını da kaybeder” dedi.

 

EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZLERDEN BİRİYLE KARŞI KARŞIYA

Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Pehlivan “Kriz Külliye' de hissedilmiyor olabilir ama Türkiye yanıyor. Türkiye hızla uçuruma doğru gidiyor.Böyle bir ortamda ‘Türkiye'de kriz yok. Yaşananlar psikolojik’ demek devekuşu gibi başımızı kuma gömmektir” dedi. Türkiye’de ekonomik krizin yanı sıra yönetim krizi, demokrasi krizi ve bürokrasi krizinin de olduğunu ifade eden Pehlivan, “En önemlisi de Türkiye'de adalet krizi var. Yargıya güven dibe vurmuş durumda. Kapasitesinin üzerinde çalışan tek yer cezaevleri.. Kapanan fabrika sayısıyla, açılan cezaevi sayısı birbiriyle yarışıyor. Temel kuraldır: Fabrika yapmayanlar cezaevi yapmak zorunda kalırlar” dedi.

 

AF MESELESİ CİDDİ BİR İŞTİR

MHP’nin af teklifini de değerlendiren Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan “Adı her ne kadar ‘şartlı salıverme’ olsa da bu bir af teklifidir.Af konusunda bizim temel ilkemiz şudur: ‘Devlet kendisine yönelik suçları affedebilir. Devletin vatandaşın vatandaşa karşı işlediği suçları affetme hakkı da, yetkisi de yoktur’. Bu teklifte ise tam tersi bir durum söz konusu; kadın cinayeti, çocuk istismarı ve terör gibi birkaç istisna dışında vatandaşın vatandaşa karşı işlediği suçlar affa tabii tutulurken, devlete karşı işlenen suçların neredeyse tamamı kapsam dışında tutulmaktadır. Af meselesi ciddi bir iştir.Toplumsal etkileri düşünülmeden, "kader mahkumları” gibi popülist bir yaklaşımla ele alınmamalıdır.Aksi takdirde bundan sadece adalet değil millet zarar görür” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU