İşbirliği protokolü imzalandı

Namık Kemal Üniversitesi, StratejiCo. Danışmanlık Şirketi ve Kıyıköy Turizm Derneği tarafından Kıyıköy beldesinde turizm sektörünün hizmet kapasitesini geliştirmek üzere hayata geçirilen "K

GÜNDEM 26.09.2018 18:02:00 0
İşbirliği protokolü imzalandı

Finansmanı TürkAkım Projesince üstlenilen kapasite geliştirme projesinde, üniversitenin NAKSEM Koordinatörlüğünde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri tarafından Kıyıköy turizm sektörü çalışanlarına yönelik ücretsiz eğitim kursları düzenleneceğini belirten yetkililer “Proje kapsamında Kıyıköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek eğitim kurslarında, katılımcılara genel turizm bilgisinden ön büro yönetimine kadar on dört farklı alanda kurs olanağı sunulacak” dedi.

KADINLARA YENİ İŞ İMKANI YARATILMASI HEDEFLENİYOR

Kurslarla, turizm sektörü çalışanlarının yeni mesleki yetiler edinmesi ve mevcut becerilerinin güçlendirilmesi yoluyla beldenin turizm kapasitesini arttırmanın amaçlandığını kaydeden yetkililer “Ayrıca, yerel ürünlerin imalatı ve satışı için kadınlara yönelik eğitim olanakları sağlayarak beldenin yerel ürünlerinin bilinirliğinin arttırılması ve kadınlara yeni iş imkânlarının yaratılması da hedefleniyor” dedi.

SERTİFİKA VERİLECEK

Turizm Hizmet Kapasitesi Geliştirme eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Başarı Sertifikaları takdim edileceği belirtildi. Protokol imza töreninde Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) Müdürü Prof. Dr. Ümit Geçgel, Sosyal Bilimler Meslek Yükseokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Kantar, Dr. Öğretim Görevlisi Hamide Salha, Vize-Kıyıköy Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alptekin Yorulmaz,  StratejiCo. Firması yönetici ortağı Levent Koç ile yine aynı firmadan Yasemin Uyar ve Mehmet Çakmak da hazır bulundu.

Haber / Özge MERİÇ