Gaziler 44 yıl sonra yeniden Kıbrıs'ta

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilciliği üyeleri, belediyenin organizasyonunda Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıldönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ç?

GÜNDEM 25.09.2018 17:39:00 0
Gaziler 44 yıl sonra yeniden Kıbrıs

44 yıl önce katıldıkları Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaralanarak gazilik ünvanı alan bazı gaziler, 44 yıl donra yeniden gittikleri Kıbrıs’ta duygulu anlar yaşadı. 23 Eylül Pazar günü Kapaklı’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hareket eden kafilede Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da yer aldı. Gezinin ilk gününde Lefkoşa’ya giden kafile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan’ı ziyaret etti. Rauf Denktaş Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça eşliğinde Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret eden gaziler ve aileleri, 1959 sonunda Kıbrıs Türkleri ile Kıbrıs Rumlarının ortak kurduğu Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı, Kıbrıs Türklerinin, Rauf Denktaş'tan önceki önderi olan Dr. Fazıl Küçük’ün kabrini de ziyaret etti.

VAHİT İNCE UNUTULMADI

Gezinin ikinci gününde Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ziyaret eden kafile, Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen Kapaklılı Vahit İnce’nin kabrinin de ziyaret ederek dua etti. Gezi ile ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kapaklı'da yaşayan gazilerimiz ve aileleri ile birlikte yavru vatan Kıbrıs’tayız. Merhum K.K.T.C. kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek çelengimizi sunduk. Kapaklı'mızın şehidi Vahit İnce ve tüm şehitlerimizi de ziyaret ettik” dedi. Harekatın kahramanları Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı da bir kez daha rahmet ve minnetle anan Mandalı, Kıbrıs’ın Türk yurdu olduğunu ve Türk kalacağını belirtti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU