'Eğitim bir ülkenin temel taşıdır'

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak'ta hayırsever Zeki Algur tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz hafta 351 öğrenci ile eğitim öğretime başlayan Zeki Algur İlkokulu'nun açılış

GÜNDEM 25.09.2018 16:59:00 0

Gösterinin ardından konuşan hayırsever Zeki Algur, cenazesi nedeniyle açılışa katılamayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a emeklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ülkemizin neferi, geleceğin teminatı gençlere böylesine kıymetli bir hazineyi emanet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Algur “Kuşkusuz ki bir ülkenin en önemli temel taşıdır eğitim. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün de dediği gibi ‘Bir tek şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmak’. Çok değerli çocuklarımızın azimli olmalarını, çalışkan olmalarını, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmalarını temenni ediyorum. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

16 TANESİ HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPTIRILIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da “Bizler için son derece mutlu, huzurlu, anlamlı bir gün. Bir ilim irfan yuvamızın daha açmanın, bu yuvayı Çerkezköy’e kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Hayırseverimize, tüm hayırseverlerimize minnettarız. Çünkü Tekirdağ’da 78 tane eğitim yatırımımızın 16 tanesi Zeki Algur amcamız gibi hayırseverlerimiz nezdinde yürütülüyor. Derdimize hemdert olan tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı, minnetlerimizi arz ediyoruz” dedi. 2018-2019 eğitim öğretim yılının geçtiğimiz hafta başladığını anımsatan Ulusan “İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilimiz özelinde ülkemize hayırlar getirsin. Mutlu, başarılı, huzurlu, sağlıklı, adından başarılarla söz ettiren bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyoruz” dedi.

2 TEMEL HUSUS VAR

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2 temel prensiplerinin olduğunu, 2 temel hususta el ele gönül gönüle çalıştıklarını belirten Ulusan “Bunlardan bir tanesi eğitim altyapımızı güçlendirmek, eğitim altyapımızdaki ihtiyaçlarımızı gidermek. Bunları da hamdolsun gerek hayırseverlerimizle, gerek bakanlığımızın ilimiz özelindeki yatırımlarıyla 78 sayısına ulaştırdık. İlimizde 6 bini resmi, 300’ü özel olmak üzere 6 bin 300 dersliğe 78 yatırımla bin 300 derslik daha ilave edecek olmanın heyecanını  yaşıyoruz. İnşallah 2019 sonu itibari ile hem  Çerkezköy ilçemizde hem de Tekirdağ genelinde tekli öğretime geçmiş olacağız. Şuan itibari ile Tekirdağ ili genelinde 68 tanesi okul yatırımı, içerisinde kapalı spor salonu, pansiyonu, uygulama camileri olmak üzere 78 tane projemiz bulunmakta. 500 milyonluk yatırım sahamızda, inşaatları devam ediyor” dedi.

11 BİN ÖĞRETMENLE EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞIYORUZ

Diğer bir önemli hususun, olmazsa olmazın ve asıl odaklanmak istedikleri hususun ise Tekirdağ’ın akademik başarısının her geçen gün daha yukarılara çıkarılması olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Bu anlamda da 11 bin öğretmen arkadaşımızla el ele, gönül gönüle eğitimde ülkü ve fikir birliği yaparak, Tekirdağ’daki tüm öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerine bağlı, soran, sorgulayan, analitik düşünen, geleceğe en hazır bir şekilde onları yetiştirmek arzusuyla sadece akademik yönden değil, aynı zamanda mutlu ve geleceğe güvenle bakabilen mutlu nesiller yetiştirmek hususunda da elimizden gelen gayreti hep birlikte öğretmen arkadaşlarımızla gösteriyoruz. 11 bin öğretmen arkadaşımıza, ilhamını vicdanından alan bir mesleği icra ettikleri için, öğretmenlik  mesleği ile geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin eğitim öğretim özelinde geleceğe hazırlanmaları için göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bu eğitim yatırımımız da geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimiz fikri ve vicdanı hür nesiller olarak, ülkemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkması hususunda hayret edecek nesillerin yetişmesine vesile olacak bir eğitim kurumu olacaktır. Zeki Algur amcamıza teşekkür ediyorum. Eğitim kurumumuzun Çerkezköy ve Tekirdağ’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“HER YIL 5 BİN ÖĞRENCİLİK DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da açılışta yaptığı konuşmada en güzel, en değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu, insana yapılan yatırımların başında da eğitimin geldiğini ifade etti.  Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın en fazla göç alan ilçesi olduğunu söyleyen Albayrak “Tekirdağ’ın nüfusu her yıl 35 bin artıyor. Her sene bu nüfus artışından dolayı 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyaç var. Böylesine okul ihtiyacı kendiliğinden doğan bir ortamda Çerkezköy’ün eğitim sorununun çözülmüş olmasında bir kez daha Zeki Algur abimiz gibi tüm hayırseverlerimizi, milli eğitim müdürlüğünü ve hükümetimizi kutluyorum” dedi.

“53 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldikleri günden bu yana 11 ilçeye 11 okul yapan tek büyükşehir belediyesi olduklarını dile getiren Albayrak “53 milyon liralık bir yatırımı milli eğitime harcadık. Bunun dışında ayrıca yaklaşık 100’e yakın okulun bakım, onarım, doğalgaz değişimi, montalama sistemleri çalışmalarını yaparken, son olarak 25 tane ilköğretim okulunun içme suyu depolarını yeniledik. Bununla gurur, mutluluk duyuyoruz” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci döneminde devletin de yatırımlarıyla Tekirdağ’ın her konuda öne çıkan bir büyükşehir olacağını dile getiren Albayrak “Tekirdağ kendi kabuğunu açıp büyükşehirlerle yarışır bir duruma geldi. Bu yarışta en önemli konu da eğitimdir. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan da 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek “Bu ülkeye emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi. Doğan “Bugün millet-devlet dayanışmasına hep birlikte bir kez daha şahitlik yapacağız. Hükümetimiz 16 yıllık iktidarımız süresince, her yıl bütçesinin önemli bir kısmını eğitim öğretime ayırmıştır. Çerkezköy hızla göç alan ilçelerimiz arasındadır. 2019 hedeflerimiz içinde olan tekli bir eğitime geçmek için güzel bir dayanışma örneğidir. Sayın valime ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLERİMİZ BURALARDA YETİŞECEK

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e de teşekkür eden Ayşe Doğan “Şuan görev, kıymetli elleri öpülesi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize düşüyor. Bizleri, muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak gençlerimiz buralarda yetişecek” dedi.

14 OKUL HAYIRSEVERLER TARAFINDAN YAPILIYOR

Açılışta son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Bugün Çerkezköy’de bir hayırseverin eğitim camiasına kazandırdığı bu hizmetin açılışında yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Ceylan “Çerkezköy ilçemiz ciddi şekilde göç alan, her gün nüfusu artan ve yeni hizmetlere ihtiyaç duyan bir ilçemiz. Bu açılan eğitim hizmetinin okullarımızın fiziki şartlarının en iyi şekilde hazırlanması ve çocuklarımızın en modern okullarda, huzurlu  bir şekilde eğitim öğretim hizmeti almaları için milli eğitim camiası olarak valiliğimiz olarak, yerel yönetimlerimiz, belediyelerimizle, Çerkezköy özelinde hayırseverlerimizin de destekleri ile birlikte güzel hizmetleri hep birlikte Çerkezköyümüzde gerçekleştiriyoruz. Şuanda Çerkezköy’de 27 okulumuz bu süreç içinde yapıldı, yapılıyor ve yapılacak. Bunların 14 tanesi hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Bu da ayrı bir anlam taşıyor. Özellikle Çerkezköylü hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum bu örnek davranışlarından dolayı” dedi.

2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ

Tekirdağ’da ikili  eğitimden tekli eğitime geçilmesi amacıyla devlet ve hayırseverlerin katkılarıyla 78 yatırımın devam ettiğini kaydeden Ceylan “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da 11 ilçemize 11 okul yaptırması projesi kapsamında eğitim açısından, fiziki şartların iyileştirilmesi açısından  ciddi yatırımlar yapılıyor. İnşallah 2019 yılı sonu itibari ile tüm ilçelerimizde tekli eğitime geçmek için programımızı hazırladık ve uyguluyoruz. Önümüzde dar  boğaz yok. Bunu tüm arkadaşlarımızla birlikte sonuna kadar  takip ederek gerçekleştireceğiz” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vali Ceylan “Bizim için en önemli ve en değerli olan, geleceğimiz olan, bu ülkenin gelecekte büyük ve güçlü bir ülke olabilmesi için çocuklarımızın, evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesi ve onların gerçekten sorgulayan, düşünen ve gelecek için bir şeyler yapabilme kaygısıyla yetişen bir nesil  olması, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda ve onun fikirler doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atabilmemiz için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de eğitimdeki akademik kaliteyi artırmak ve öğrencilerimize vereceğimiz eğitim kalitesini en üst seviyeye ulaştırabilmek için bu işin mimarı olan çok değerli öğretmenlerimizle,  velilerimizle hep birlikte uygulayacağımız ve uygulamakta olduğumuz projelerle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ve inşallah geleceğimiz için çok değerli ve anlamlı olan,  bizim için eğitimin ne kadar gerekli olduğunun farkındalığıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BİRLİKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR PROBLEM YOK

Zeki Algur’a teşekkür eden Vali Ceylan, Cuma günü de hayırsever Seval-Ahmet Çetin tarafından yaptırılan Fen Lisesi’nin açılışının yapılacağını ifade ederek “Tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte biz bir oldukça, beraber oldukça bizim çözemeyeceğimiz,  altından kalkamayacağımız hiçbir problem yoktur. Önemli olan bizim birlikteliğimiz, beraberliğimiz. Biz bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız” dedi.

Vali Ceylan konuşmasının ardından hayırsever Zeki Algur’a eğitime katkılarından dolayı plaket takdim etti. Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Mehteran Takımı’nın konserinin ardından protokol üyeleri ile birlikte okulu gezen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, okul hakkında bilgi aldı. Müdür Kemal Bulut ve 11 öğretmenin görev yaptığı okulda 351 öğrenci eğitim görüyor.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU