Projenin inşaat çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi kapsamında yürütülen inşaat çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde

GÜNDEM 25.09.2018 12:02:00 0
Projenin inşaat çalışmaları devam ediyor

Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı'nın 7 bin 408 metrekare inşaat alanına sahip olduğu, 200 araç kapasiteli 2 bodrum ve 1 zemin olmak üzere toplam 3 kattan oluştuğu açıklandı. Otoparkta oto yıkama ofisi, teknik birimler ve mescit bulunacağı belirtilirken ayrıca otopark içerisine mekanik havalandırma sisteminin kurulacağı kaydedildi.

 

MODERN BİR MEYDANA KAVUŞACAK

 

Meydan ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında projenin ilk aşamasında Bedesten’in alt kısmında Ticaret Meydanı çevre düzenlemesi yapıldığı belirtilirken aynı projenin devamında ise eski belediye hizmet binası ve civarında, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı’nın inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından meydan ve çevre düzenleme projesinin hayata geçirileceği kaydedildi. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından, projenin ileriki aşamalarında Tekirdağ Valiliği Binası başta olmak üzere, tarihi kültür varlıkları ön plana çıkartılarak çok geniş bir alanda meydan ve çevre düzenlemesinin yapılacağı ve böylece medeniyetler kenti Tekirdağ, modern ve büyük bir meydana kavuşmuş olacağı kaydedildi. Süleymanpaşa Meydan ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nin ikinci aşamasını kapsayan peyzaj çalışmaları, Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Yeraltı Otoparkı’nın inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra başlatılacağı belirtildi. Projenin ikinci aşamasını kapsayan peyzaj çalışmaları kapsamında meydanda fıskiyeli havuz, kent mobilyaları, oturma yerleri, yeşillendirilmiş alanlar olacağı ve dekoratif aydınlatma direklerinin kurulumunun yapılacağı açıklandı.

 

ÇOK GÜZEL BİR PROJE HAZIRLADIK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, proje kapsamında inşaat çalışmalarının hızla ilerlediğini ve güvenlik amacıyla levhalarla çevrilen şantiye alanında çok sayıda personel ve iş makinesi ile hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yaklaşık 35 yıldır kullanımda olan eski hizmet binamız depreme dayanıksız olduğu için tehlike arz ediyordu. Bu sebeple yıkımını gerçekleştirdik. Halkımızın ihtiyaçlarını gözeterek katlı yer altı otoparkı ve halka açık meydan olarak düzenlemeye karar verdik. Çok güzel bir proje hazırladık. İnşaat çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında hem ilçe merkezinde otopark ihtiyacını karşılamış olacağız, hem de Süleymanpaşa’ya modern bir meydan kazandıracağız. Tabi meydan ve çevre düzenleme çalışmalarımız, ileriki aşamalarda çok daha iyi bir düzeye gelecek. İlçe merkezini, medeniyetler kenti güzel Tekirdağ’ımıza yakışan bir işlev ve görünüme kavuşturacağız,” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ