Pazakule Sınır Kapısı'nın genişletilmesi için çalışmalar başlatıldı

Edirne'de Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nın yetersiz kaldığını dile getiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Pazakule Sınır Kapısı'nın genişletilmesi i?

GÜNDEM 24.09.2018 16:01:00 0
Pazakule Sınır Kapısı

Son dönemde döviz kurundaki artışla birlikte Bulgaristan ve Yunanistan'dan alışverişe gelenlerin sayısının her geçen gün arttığını belirten ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kent ekonomisine ciddi katkıda bulunan Yunan ve Bulgar turistler için esnafı uyardı.

MÜŞTERİNİN AKLINDA ENDİŞEYE YOL AÇIYOR

Düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Zıpkınkurt, "Esnafımızın fiyat etiketlerini dükkanlarına veya malların üzerine asmasını öneriyorum. Bakıyoruz, büyük mağazalardan alışveriş yapıyorlar, niye? Çünkü üzerinde fiyat etiketi var. Ama bizim büyük mağazaların haricinde küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin birçoğunda fiyat etiketi yok. Fiyat etiketinin olmaması, müşterinin aklında 'acaba yabancıya farklı fiyata mı mal satıyor' gibi endişeye yol açıyor. Dolayısıyla bunu ortadan kaldırmamız lazım" dedi.

"PAZARKULE'Yİ DE RAHATLATMIŞ OLACAĞIZ"

Zıpkınkurt, Yunan ve Bulgar turistlerin sıkça gelmesi nedeniyle sınır kapılarında yoğun bir trafik olduğunu söyleyerek Pazarkule'nin artık yetersiz kaldığını ifade etti. Zıpkınkurt, "Burasıyla alakalı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda bir çalışma yapıldı. O kapının yenilenmesiyle alakalı bir çalışma var. Gümrük ve Ticaret İşletmeleri projeleri hazırlattı. Bakanlıkta tartışılıyor; 'kaç metrekare olsun, alışveriş mağazası olsun mu, idari binalar ne olacak' gibi konular konuşuluyor. Kaldı ki, geçen hafta büyük ihtimalle Rifat Hisarcıklıoğlu, Milli Savunma Bakanı ile bir araya gelecekti. Askeriye var biliyorsunuz Pazarkule'de, oranın yerinin değişmesi lazım. Bildiğiniz gibi odamızın da gümrük sahası içerisinde 5 bin metrekare yeri var. Biz de arsamızı vermeyi planlıyoruz, yapılacak gümrük binalarının içine. Dolayısıyla oradaki gümrük sahası da genişlerse Pazarkule'yi de rahatlatmış oluruz" ifadelerine yer verdi.


EDİRNE EKONOMİSİ CANLANACAK


Türk vatandaşlığı almak isteyen özellikle Türk Cumhuriyetler ve Arap Yarımadası'ndaki yabancı yatırımcıları Edirne'ye çekmek için de çalışmalarının olduğunu belirten ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Edirne, Avrupa'ya yakınlığı dolayısıyla farklı lokasyonda olan bir il. Tabii Edirne'de bu insanlar gelip yerleşmeyecek, sadece yatırım veya vatandaşlık için alacaklar. Edirne'ye gelsinler, gayrimenkul alsınlar, kiraya verecekler, sonuçta Edirne ekonomisine canlılık gelecek" dedi.

Haber / Özge MERİÇ