Güney-Kuzey Çevre Yolu'nda son aşama

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent merkezinde araç trafiğini rahatlatmak için başlattıkları Güney-Kuzey Çevre Yolu çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

GÜNDEM 23.09.2018 16:40:00 0
Güney-Kuzey Çevre Yolu

Edirne Belediyesi tarafından kent merkezindeki araç trafiğine alternatif yollar açmak ve vatandaşların bir uçtan bir uca daha rahat seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan yol yapım çalışmalarında sona gelindiği açıklandı.

 

360 DERECELİK BİR ÇEVRE YOLU

 

2019 yılı itibarı ile Edirne şehir merkezinin 360 derecelik bir çevre yoluna sahip olacağını ve bu hizmeti Edirne halkına kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Arkadaşlarım aşağı yukarı 4, 5 aydır çalışıyorlar. Burasını bitirdiler, toparladılar. Şu anda son asfaltları atılıyor ve burada ilk etapta 3 şeritli bir yol olacak, bir rampa olacak. Şehrin kuzeyini birbirine bağlayan bir çevre yolu zincirinin son halkası burası" dedi. Sözlerine devam eden Gürkan, "Yol sezonu bitmek üzere. 2019'un bahar aylarında artık son bağlantıyı da yaparak Edirne'yi 360 derece hiç trafiğe girmeden, hiç ışığa takılmadan dolaşabilecek, gezebilecek hale gelecek insanlarımız" şeklinde konuştu.

 

"60 YILDIR YAPILMAYANI YAPTIK"

 

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Böylesine önemli bir hizmeti Edirne'ye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "60 yıl önce buna karar verilmiş ama hiçbir şey yapılmamış. Yol yapmak maliyeti en yüksek, en pahalı yatırım ve zaman istiyor. Güney Çevre Yolu'nu açmak 2.5 yılımızı aldı. Tam 2,5 yıl kamulaştırmalarla uğraştık, mahkemelerle uğraştık. Bu yollar sayesinde Edirne'yi 360 derece hiç trafiğe girmeden, hiç ışığa takılmadan dolaşabilecek, gezebilecek hale gelecek insanlarımız" ifadelerine yer verdi.

 

"KISA ZAMANDA KALDIRMAYI PLANLIYORUZ"

 

Hurdacılar konusundaki soruları da cevaplayan Gürkan,"Şimdi biliyorsunuz o hurdacıları kaldırmayı hepimiz istiyoruz. Ben istiyorum, Valilik istiyor, Emniyet istiyor. Bununla ilgili Sokak Hayvanları Barınağı'nın orada bir arazi bulduk. 30 dönüm kadar. Tabi tarım arazisi vasfında olduğu için Toprak Koruma Kurulu'ndan karar çıkması ve oranın tarım arazisi vasfından çıkarılması gerekiyordu, hurdacıları oraya taşıyacaktık. Ancak Toprak Koruma Kurulu buna izin vermedi. Şimdi hurdacılar için başka bir yer arıyoruz. Tabi yer bulmakta kolay değil. Hem yer bulacaksınız hem maliyeti var. Kamulaştırma maliyeti var. Kısa zamanda inşallah 2019'da hurdacıları da oradan kaldırmayı planlıyoruz. Yeni bir yer bulup onları taşıyacağız. Yani şehrin dışına ama şehirden çok çokta uzak olmayan bir yere taşımamız gerekiyor hurdacıları. Orasını öyle çözeceğiz" dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ