Elektronik atıklar toplanıyor

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Muhtarlıklar Yarışıyor isimli e-atık toplama yarışması düzenlendi. Elektronik atıklar hakkında bilinç oluşturulması, elek

GÜNDEM 23.09.2018 12:02:00 0
Elektronik atıklar toplanıyor

Muhtarlıklar Yarışıyor projesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği(AGİD) ve Süleymanpaşa Belediyesi işbirliği ile organize edildiği ifade edildi. Muhtarlık binalarına elektronik atık ve floresan atıkların toplanması için biriktirme ekipmanları yerleştirildi.

 

ELEKTRONİK ATIKLARI ÇÖPE ATMAK TEHLİKELİ VE YASAKTIR

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Elektronik atıkları çöpe atmak tehlikeli ve yasaktır. Elektronik atıklar tehlikeli maddeler içeren atıklardır ve ayrı toplanması gerekir. Kullanım ömrünü tamamlamış atıklarınız, belediyemizi arayarak talep oluşturduğunuzda evinizden teslim alınmaktadır. Ya da muhtarlıklarınıza götürerek Muhtarlar Yarışıyor kampanyasına destek olun. E-atıklarınızı muhtarlıklarınıza teslim edin, hem çevreyi korumaya katkıda bulunun hem de mahalleniz kazansın" dedi. Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise Muhtarlıklar Yarışıyor projesinin, ülke çapında giderek yaygınlaşan ve Süleymanpaşa Belediyesinin de çözüm ortağı olduğu Sıfır Atık projesi kapsamında yer aldığı belirtildi. Sıfır Atık projesi; resmi kurumlarda, üretilen atıkların tamamının geri dönüştürülmesi amacıyla çalışanların eğitimi, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanılabilen atıkların çöp olmadığı bilincinin aşılanması gibi hedeflerle uygulanıyor.

 

İNSAN SAĞLIĞINA ÇOK CİDDİ ZARARLAR VERİYOR

 

Yapılan açıklamada, elektronik atıkların insan sağlığına çok ciddi zararlar verdiği ve bilinçsizce bertaraf edilmeye çalışıldığında geri dönülemez sağlık sorunlarına neden olabileceği ifade edilerek, “Elektronik atık; kullanım süresi bitmiş elektronik cihazlardır. Elektronik atıkların zararları içerdikleri maddelerdendir. Elektronik cihazların üretiminde kullanılan maddelerin çoğu tehlikelidir. E-atıklar zehirli maddeler içerdiklerinden bilinçsiz bir şekilde yok edilmeye çalışıldığında çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir" ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Seda AKYOL