"Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur"

İlköğretim haftası dolayısıyla düzenlenen törende, eğitime değer vermek ve eğitimi olmazsa olmazların içine almanın çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu b

GÜNDEM 18.09.2018 17:59:00 0

Törende konuşan Cumhuriyet İlkokul Müdürü Yalçın Memiş, eğitime değer vermek ve eğitimi olmazsa olmazların içine almanın çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü anımsatarak öğretmenlere seslenen Yalçın Memiş, “Ulu Önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Anne çocuk, dede torun arasında kuşak çatışmaları yaşanırken; biz çocukları gençleri anlamak sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.

“AMAÇ ÖZGÜVENLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK OLMALI”

Amaçlarının bilgi aktarmak değil bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik özgüvenli bir nesil yetiştirmek olması gerektiğini söyleyen Yalçın Memiş, öğrencilere de hitap ederek “Sizler okulumuzda tek kişilik sıralarda çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır” dedi.

“ÇOCUKLARINIZA UMUT AŞILAYIN”

Velilerden de sürekli okulu, öğretmenleri ziyaret etmelerini isteyen Memiş “Öğrencinize ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil davranış yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız” dedi. Yalçın Memiş, konuşmasının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’’ sözleri ile son verdi. Programda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de yeni eğitim  öğretim yılının eğitim camiasına yeni ve güzel başlangıçlar getirmesini temenni etti. Gümüş “Her bir çocuğumuzun gözlerindeki ışıltı, bizlere rehber olacaktır. Öğretmenlerimiz ilhamı vicdanlarından almaktadırlar. Bir milleti yücelten ve ilerleten eğitimdeki başarısıdır” dedi.

“ÖZVERİYLE ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİREN SİZLERSİNİZ”

Yeni Türkiye’yi inşa etmek için özgüveni yüksek, kendi medeniyet değerleriyle barışık, eleştirel düşünebilen,  demokratik kültürü benimsemiş, potansiyelin farkında bir nesil yetiştirmek zorunda olduklarını dile getiren Gümüş, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize hedef gösterdiği Muasır medeniyet seviyesine ulaşmada en kıymetli sermayemiz, bugünün çocukları ve genç kuşaklarıdır” dedi. Öğretmenlere de hitap eden Gümüş “Yarınlarımız emanet ettiğimiz, sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş meslektaşlarım. Özveriyle çocuklarımızı yetiştiren sizlersiniz. Geleceğimizin mimarları olan sizlerin onlara emanet edilen çocuklarımızı, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşılık sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY EĞİTİM ŞANTİYESİ HALİNE GELDİ”

Bugün Çerkezköy’ün eğitim şantiyesi haline geldiğini söyleyen Gümüş “Onarımlar AB ve TÜBİTAK  projeleri, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler yaz boyunca okullarımızı öğrencilerimizin daha iyi imkanlarda eğitim görmeleri için hazır hala getirdik. Bugün ilçemizde resmi özel Anasınıfı/ anaokullarında bin 871 öğrenci, 15 ilkokulunda 11 bin 653 öğrenci, 16 ortaokulda 11 bin 517 öğrenci, 14 lisede 8 bin 527 öğrenci, özel okullarda bin 554 öğrenci olmak üzere toplam 35 bin 122 öğrenci eğitim görüyor. İlkokullarda ikili eğitim yüzde 57, ortaokullarda yüzde 29’dur. Ancak önümüzdeki 10 gün içinde Kızılpınar Mahallesi  21 derslikli okulun açılması ile Kızılpınar İlkokulu, yine önümüzdeki süreçte Şehit Dinçer Ersoy  İlkokulu ek binası ve Nurullah Narin Ortaokulu ek binasının açılmasıyla  her iki okulumuz tekli eğitime dönecek 2’li eğitim ilkokullarda yüzde 35, ortaokullarda yüzde 15’e düşecek” dedi.

“ÇERKEZKÖY 2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK”

Çerkezköy’ün 2019’da tekli eğitime geçeceğini dile getiren Gümüş, bu sonuçta emeği olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve emeği olan herkese teşekkür etti. Çerkezköy Belediye Balkanı Vahap Akay 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başarılı ve mutlu bir yıl olmasını temenni etti. Yıllar önce Cumhuriyet İlkokulu’ndan mezun olduğunu anımsatan Akay bugün Cumhuriyet İlkokulu’nun bahçesinde İlköğretim Haftası’nın açılışını yapıyor olmanın kendisi için ayrı bir öneminin olduğunu belirtti.

“EĞİTİMDE ÇOK ÖNEMLİ YERLERE GELDİ”

Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitim öğretim gördüğü yıllarda aynı sırada 3 kişinin oturduğunu kaydeden Akay “Bugün Çerkezköy eğitim öğretimde çok önemli yerlere geldi. Fakat daha 1,5 yıl öncesine kadar Çerkezköy’de yine sıralarda 3 öğrenci oturuyor, sınıf mevcutları 60 ve 70’leri buluyordu. Çerkezköy ikili öğretimden üçlü öğretime geçme planları yapıyordu. Çerkezköy’de Kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın göreve başlamasının ardından hayırseverler, vatandaşlar ve kurumların birlikte çalışmasıyla birlikte eğitim öğretim alanında önemli gelişmeler yaşandı. İlçemizde 1,5 yıl öncesine kadar  eğitim öğretimin geldiği bu noktayı hayal bile edemiyorduk” dedi.

KAYMAKAM ABBAN’A TEŞEKKÜR

Eğitim öğretimin iyileştirilmesinde büyük paya sahip olan Kaymakam Atilla Selami Abban’a teşekkür eden Başkan Akay “Eğitim alanında böylesine gelişen, fiziki imkanları artan kentimizde öğrenci kardeşlerimizin vatanına milletine faydalı birer fert olarak yetişmelerini ümit ediyorum. Öğretmenlerimizin de Atatürk’ün izinde başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamlayacaklarına yürekten inanıyorum” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek “Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim için bir gelecektir. Bizim yerimizi alacaklardır. Çağdaş gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine önem vermek zorundayız” dedi. Çerkezköy’e geldiği günden bu yana ilçedeki okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalıştığını ifade eden Abban, “13 hayırseverimiz okul yapımına başladı. 15 okulumuzu devlet yatırım programına aldık. Bakanlığımızın tekli eğitim hedefine önümüzdeki yıl ulaşacağız” dedi. Eğitime katkılarından dolayı Başkan Vahap Akay’a,il illi eğitim müdürüne de teşekkür eden Abban, 6 Temmuz 2018 tarihli resmi gazetede hayırsever olarak okul, sağlık tesisi ve spor tesisi yapmak isteyenlerin KDV’den muaf olduğunu da belirtti. Konuşmaların ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri İlköğretim Haftası ile ilgili şiirler okudu. Okul korosunun seslendirdiği şarkıların ardından halkoyunları  ekibi de gösteri sundu.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU - Özge MERİÇ