Çorlu TSO 60. yılını kutladı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın 60. yılı kapsamında, ülke ekonomisine katkı sağlayan üyelere yönelik Tanışma-Birliktelik Organizasyonu ve Ödül Töreni düzenlendi.

GÜNDEM 17.09.2018 18:11:00 0
Çorlu TSO 60. yılını kutladı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı  Erdim Noyan ile Meclis Üyeleri, Yönetim Kurlu Üyeleri ve Meslek Komite Üyeleri, Tekirdağ Milletvekilli İlhami Özcan Aygun, Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Bilim Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal,  Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları ve Üyeleri, İl ve İlçe Protokolü, Oda ve Borsa Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Odamız Üyeleri ve Basın Mensupları katıldı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın tanıtım filmi ile başlayan program, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak konuşmaları ile devam etti.

 

"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan yaptığı konuşmada, "Bugün Odamızın 60. yılı nedeniyle bir araya geldik. Törenimizde 50 yılını doldurmuş üyelerimiz, İSO 500'de bölge ve ülke ekonomisine büyük fayda sağlayan üyelerimiz, en fazla kadın ve engelli çalıştıran üyelerimizin yanı sıra Odamızda görev yapmış başkanlarımıza plaket vereceğiz. Bizler Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerimizin çabaları ile Odamızı ve Çorlumuzu geleceğe hazırlama konusunda gereken tüm çalışmaları yapmaktayız, yapmaya devam edeceğiz. Bizlerden sonra görev yapacak arkadaşlarımıza çok daha güçlü bir yapı teslim edeceğiz. Yaklaşık 5 ay önce yapılan seçimlerde “birlikte güçlüyüz” sloganı ile göreve geldik. Siz değerli üyelerimizin desteği ve meclis üyelerimizin takdiri ile seçilmiş bulunmaktayız. Bizlere verdiğiniz bu gücün ve aynı zamanda sorumluluğun farkında olduğumuzu bilmenizi isterim" dedi.

 

TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

 

İzzet Volkan, kentinin geleceğine ve güçlü potansiyeline inanan iş insanları olarak  yola çıkarken bir hedef koyduklarını belirterek "Bu hedef üyelerimizin cirosunu arttırmak ve maliyetlerini düşürüp karını maksimize edecek projeler yaratmak. Bu doğrultuda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu kısa süreçte hem küçük ve orta ölçekli firmalarımız hem de sanayicimiz için bir çok çalışma yaptık. Nefes kredisi, dijitalleşme, eximbank, arabuluculuk merkezi, ara eleman sorunu için eğitim işbirlikleri, Çorlu Alışveriş Fuarı ve üyelerin eğitimi başta olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdik. Çok daha fazlasını da yakında hizmete sunacağız" dedi. Sözlerine devam eden Volkan, "Temel bir strateji, sağlam bir ekonomi, geleceğe yönelik bir vizyon ve güçlü bir nesil temeli üzerine planladığımız bu projeler, iş dünyamıza heyecan, ülkemize dinamizm katacaktır. Sorumluluklarının farkında olan bir yönetim olarak üyelerimiz kadar bölgemizin de çıkarları konusunda çalışmalar yapmaktayız.Bugüne kadar başardıklarıyla Türkiye’mizin gururu olan çorlu, omuzlarında taşıdığı sorumlulukla yeni hedeflere de emin adımlarla yürümektedir. Elde ettiğimiz başarıları sürdürülebilir kılmak adına mevcut projelerimizi geliştirmeye ve yeni projelerle çorlu iş dünyamızın önünü açmayı sürdüreceğiz. Bizler Çorlu iş dünyası temsilcileri olarak kurallara uyan değil, kural koyan bir Çorlu vizyonunu ortaya koyduk.Türkiye'nin birçok ilinden büyük olan ve hızla gelişmeye devam eden çorlu'nun hak ettiği yatırımları ve desteği alması konusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu yatırımlar bizlerin ticaretini de yakından ilgilendirmektedir. Üzülerek bölge olarak gerek devlet tarafından gerekse büyükşehir tarafından yapılan kişi başı yatırım da çok geri kaldığımızı görüyoruz. Bu durum üyelerimizi derinden etkilemekte. Bizler tüm enerjisini ticaret ve üretime vermiş kurumlar olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Yarattığımız istihdam ve vergi ölçeği ülkemizin refahı açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Ancak mevcut durum üyelerimizin üzerinde büyük finansman ve kur riski doğurmakta bu da operasyonlarımızı zorlaştırmaktadır. Enflasyon ve faizlerin düşürülmesi bizlerin operasyonlarının sürdürülebilirliği için ana hedef olmalıdır. Tükettiğimizden çok daha fazlasını üretmeliyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi tüm bunları gerçekleştirmek için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" ifadelerini kullandı.

60. YILIMIZI KUTLUYORUZ

İzzet Volkan ardından konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, "Bugün iki farklı etkinliğimizin haklı mutluluğunu duymaktayız.  Tanışma ve Birliktelik Organizasyonumuzun yanısıra,  düzenlediğimiz Ödül Törenimizde üyemiz olan başarılı firmalarımızı ödüllendirmenin de ayrıca gururunu yaşamaktayız.  Çorlu TSO olarak; hızla gelişmekte olan Çorlumuzun; Odamıza getirdiği  ve getireceği büyük mesuliyetlerin bilincindeyiz. Tüm çalışmalarımızda amacımız; üyelerimize, Çorlumuza en iyi hizmeti vererek, en yüksek memnuniyeti sağlamaktır. Gelir üretmek için, ülkemizin refahını artırmak  ve    katma değer yaratmak, öncelikli hedefimizdir.Bugün 60. kuruluş yılını kutladığımız Odamız, sanayisi  ve stratejik önemi ile Trakya’nın en büyük Odası konumundadır. Bu ilçe 800'ün üzerinde sanayiciye ev sahipliği yapıyorsa, bu ilçe 100 bine yakın insana istihdam sağlıyorsa, bu başarı tabi ki sizlerin sayesinde, sizlerin büyük özverileriyle meydana gelmiştir. Odamıza kayıtlı üyelerimizden  27  firmamız İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yer aldı. Dünyada yaşanan siyasi gerilimler ve rekabetin en üst seviyede yaşandığı bir dönemde sanayicilerimiz üretime, istihdama ve ihracata devam ederek başarı öyküleri yazdı. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle; mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ediyorlar.  Üretimin, istihdamın ve ihracatın gerçek kahramanları olan bu üyelerimiz, ülkemizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlenmektedirler. Dünya ile zor şartlar altında rekabet ederek ülke ekonomimize katkı sağlayan sanayicilerimizi, yöneticilerini ve çalışanlarını bir kez daha kutluyor ve tebrik ediyorum. Birlikteliğimizin; Çorlumuz , Bölgemiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını  temenni ederim" dedi.

"TEKİRDAĞ TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çorlu farklı ilçelerimizden bir tanesi. Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu'ya birçok yatırım yaptık. Tekirdağ, Büyükşehir olduğu günden bu yana oldukça hareketli günler yaşıyoruz. Birçok ile nasip olmayan vizyonlara sahibiz; üniversite, tarım ve hayvancılık, lojistik, sanayi, turizm' Burası öyle bir bölge ki 13 tane OSB, 1 tane Avrupa Serbest Bölgesi var. Türkiye'de geliri giderinden fazla olan 10 ilden bir tanesi. Çorlu, sorunları ötelenmemesi gereken bir ilçemiz. Bu nedenle Çorlu'ya özel iltimas gösteriyoruz.  Tekirdağ, Türkiye'de nüfus gelişiminde ikinci sırada. Tekirdağ, ikinci ve üçüncü döneminde Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır. " dedi. Yapılan konuşmaların ardından üyelere ödülleri takdim edildi. Ödül alan firmalar ve protokol üyeleri, ellerinde Türk Bayrağı ile 10. Yıl Marşı’nı söyledi.

Haber / Şaban KARDEŞ - Özge MERİÇ