Kuşçular festivalde buluştu

Kapaklı'da geleneksel hale getirilen Kuş Festivali'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. Kapaklı Belediyesi'nin destekleri ile düzenlenen festivalde Türkiye'nin dört bir yanından kuşçu

GÜNDEM 17.09.2018 16:36:00 0
Kuşçular festivalde buluştu

Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği tarafından Pazar günü Kapaklı Recep Güven Parkı’nda düzenlenen 3. Kuş Festivali’ne Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri, Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvan Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün, Trakya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından kuşçular katıldı.

 

BİN 150 KAFES KONULDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Trakya Güvercin ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün, festivalin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür etti. Festival alanına bin adet gösteri kuşu kafesi ve diğer kuş türleri için de 150 kafes konulduğunu belirten Akgün, “Festivalimizde bu yıl Trakya genelinden katılan derneklerimiz  ağırlıklı olarak Trakya yerli kuşu, süs kuşları ve Şebap cinsi kuşlarla katıldı” dedi.

“FUAR HALİNE GETİRİLMESİ GEREKİYOR”

Festivalde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bu organizasyon için Trakya Güvercin  ve Kanatlı Hayvanlar Severler Derneği Başkanı Eşref Akgün ve yönetimine teşekkür etti. Kuş festivalinin kuş fuarı haline getirmeleri gerektiğini kaydeden Mandalı “Bu konuda çalışmaların yapılması lazım. Festivalin amacı, milli birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek dostluğa ve kardeşliğe hizmet etmektir. Ayrıca Kamu kurum ve kuruluşları ile tüm vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlamak ve kuş yetiştiricilerinin toplumumuza kattığı değerleri bir kez daha kamuoyuna göstermektir. İşte bu festivalde de bu birlik ve beraberliği kardeşliği görüyoruz” dedi.

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye olarak bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Mandalı festivale katılarak bu güzelliğe ortak olan herkese teşekkür etti.  Festivalde birbirinden güzel güvercinler görücüye çıkarken, güvercinler türlerine göre 10 TL ile bin 500 TL arasında fiyatlarla alıcı buldu. Festivalde ağırlıklı olarak süs kuşları, süs tavukları, oyun kuşları, Trakya makarası güvercinleri, Trakya oynar güvercinleri, kostüm kuşları, Şebap, kelebekler, bango ve posta kuşu cinsleri görücüye çıktı. Festivalin düzenlemesinde katkıda bulunanlara da plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU