"Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız"

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu´n da düzenlenen Öğretmenlerle Buluşma Programı kapsamında öğretmenlerle bir araya geldi. Düzenlenen programda konuşan CÄ?

GÜNDEM 15.09.2018 14:46:00 0
"Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız"

Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu´nda düzenlenen programa Süloğlu Kaymakamı Muhammed Akın, Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Süloğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Bünyamin Yılmaz ile okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenler katıldı.

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ

Açılış konuşmasında iyi bir eğitim-öğretim yılı geçirilmesi temennisinde bulunan Süloğlu Kaymakamı Muhammed Akın, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını diledi. Akın'ın ardından konuşan Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt," Eğitimde öğretmenin önemine değindi. Öğretmenin öğrencilerinin rol modeli olduğu gibi, toplumda da örnek alınan kişi olduğunu dile getiren Cırıt, "Yeni bir eğitim öğretim yılının başındayız. Toplumumuzda, biz eğitimcilerden, eğitimde kalitenin daha da arttırılması konusunda beklenti her geçen gün artmaktadır. Bizler, bu beklentiye karşılık vermek için her zamankinden daha fazla çalışarak, ülkemizin geleceğini şekillendirme adına daha fazla fedakârlıklarda bulunarak, bizlere emanet edilen çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız.

İnsanın bir elinin beş parmağının birbirinden farklı olduğundan hareketle, her öğrencinizin farklı bir hayatı olduğunu unutmayınız. Sevginizi tüm öğrencilerinize eşit olarak gösteriniz, hiçbir öğrencinizi diğerinden ayrı tutmayınız. Öğrencilerinizle sadece okulda değil, dışarıda da ilgilenin, öğrencilerinizin hayatlarına dokunun. Göreceksiniz ki sevginizi alan öğrencileriniz bir ayna gibi sevgilerini size yansıtacaklardır" dedi.

"EN İYİ EĞİTİM ORTAMINI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

En iyi eğitim ortamını sağlamak için çalıştıklarını dile getiren Cırıt, "Millî Eğitim Bakanlığımız, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimiz sizlere en iyi eğitim ortamını sağlamak için çalışmaktadır. Bu kapsamda her yıl çağın gereklerine uygun birçok yeni okul inşa edilmekte ve son teknoloji eğitim materyalleri ile donatılarak eğitimin hizmetine sunulmaktadır. Tabi bu imkânları en iyi şekilde değerlendirecek ve öğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak olan siz değerli öğretmenlerimizsiniz” dedi.

"ÖĞRETMEN ÜLKENİN KADERİNE DOKUNAN KİŞİ"

Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Öğretmen, geleceğe şekil veren, ülkenin kaderine dokunan kişidir. Bu yüzden öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bir öğretmen mesleğinin ilk gününden, ömrünün son anına kadar öğretmeye ve öğrenmeye devam eder. Öğretmen, öğretirken de öğrenmeye devam eder. Öğretmenin kendisini en iyi geliştirebileceği yerlerden birisi de öğretmenler odasıdır. Öğretmenler odası mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimiz yeni bilgilerini, tecrübeli öğretmenlerimizin tecrübelerini birbirleriyle paylaştığı yerdir. O yüzden bizler, öğretmenler odasında geçirdiğimiz her anı iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Haber / Yakup KARATEPE