Kurallara uyarsanız ceza yemezsiniz

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ve Kapaklı Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü tarafından Kapaklı'a öğrenci servis taşımacılığı yapan şoför es

GÜNDEM 13.09.2018 18:48:00 0
Kurallara uyarsanız ceza yemezsiniz

Dün saat 16:00’da Kapaklı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kurallara uyduğunuz takdirde ne trafik polisine ne de Kapaklı Belediyesi Zabıtasına ihtiyaç var. Kurallara uyarsanız olumsuzluk yaşamazsınız” dedi. Belediye olarak, öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafın yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yaptığını kaydeden Mandalı “Kapaklı 4 buçuk yaşında bir ilçe. Bizim de eksiklerimiz çok. Şoförler üstyapıyı yapmamızı istiyorlar. Kapaklı hızlı geliştiği için bazı yerlerde altyapılar yeni oluşmaya başladı. Bir GSM şirketi ilçemizde kazı çalışması yapıyor. Altyapısı tamamlanan yerlerde hızlı bir şekilde üstyapıyı yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

“KUYU ÇÖKTÜ”

Kapaklı’da önceki akşam bir su kuyusunun çökmesi nedeniyle çeşmelerden çamur aktığını kaydeden Mandalı “O kuyu kapatıldı. Diğer kuyulardan takviye yapılarak yeniden temiz su verilmeye başlandı” dedi. 

“YÖNETMELİĞE SADIK KALIRSANIZ CEZA YEMEZSİNİZ”

Şoför esnafından yönetmeliği çok iyi okumalarını isteyen başkan Mandalı “Yönetmeliğe sadık kalır ve kurallara uyarsanız ceza yemezsiniz. Taşıdığınız sizin evlatlarınız, hepimizin evlatları. Bozuk olan yollarla ilgili eksikleri de bize iletirseniz belediye olarak ek eksikleri gideririz” diye konuştu. Asfalt ile ilgili de konuşan Başkan Mandalı “Asfalt plenti yapacaktık. Şuanda mühürlendi. Mühürler sökülürse bir hafta 10 gün içinde asfalt yapmaya başlayacağız” dedi. 

UYULMASI GEREKEN KURALLARI ANLATTILAR

Mandalı’nın konuşmasının ardından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser yardımcısı Tansu Baş, trafik polisleri Adem Akçay, Nebi Güngör ile Zabıta Memurları Serdar Ceylan ve Yasin Sevmez, öğrenci taşımacılığı yapan şoför esnafının uyması gereken kuralları anlattı. 

Geçtiğimiz yıla göre bu yıl denetleme unsurlarının değiştiğini belirten emniyet personelleri “Geçen sene sadece araçlarda rehber personel var mı, yok mu diye bakıyorduk. Bu yıl rehber personelin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığın sertifikasının olup olmadığına da bakacağız. Rehber personellerin üzerinde ikaz yeleği, ellerinde de dur-geç levhalarının bulunması gerekiyor. Şoförlerin de sürücü belgeleri ile SRC’lerine bakıyorduk. Bu yıl sertifikaya da bakacağız” dedi. 

EMNİYET KEMERİNDE SIKI DENETİM YAPILACAK

Geçen sene görüp tespit ettikleri bazı eksikliklerden de bahseden emniyet görevlileri “Geçen sene emniyet kemeri takmaya bazı şoförler ve öğrenciler vardı. Emniyet kemerinde sıkı bir denetleme olacak. Yaptırımı bu sene daha farklı olacak. Tüm şoförlerin ve öğrencilerin emniyet kemeri taktığını görmek istiyoruz. Seyir halindeyken cep telefonu konuşan şoförlerle karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Araçlarda sigara kullanılmayacak. Kaza yapan araçlarının onarımının en kısa zamanda yapılması gerekiyor” dedi. 

O BÖLGEDE ÖĞRENCİ İNDİRİP BİNDİRMEK YASAK

Okullar bölgesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde öğrenci indirme bindirmenin yapılmayacağını kaydeden emniyet görevlileri “O bölge yoğun bir bölge. Öğrencilere zarar gelmesini istemiyoruz. Okullar bölgesinde ışıklandırma var. Bunlara da uyuması gerekiyor. Araç kapasitesi dışında fazla öğrenci taşınmayacak” dedi. 

ARAÇLARDA CAM FİLMİ OLMAYACAK

Cam film ile ilgili de konuşan emniyet görevlileri “Dışarıdan bakıldığında aracın için görmemiz lazım. Bu nedenle araçlarda cam filmi olmayacak” dedi. Emniyet görevlileri ve zabıta personelleri bilgilendirmenin ardından şoför esnafının soru ve taleplerini dinledi. En büyük sıkıntılarının J plaka dışındaki araçları öğrenci taşımacılığı yapması olduğunu belirten şoför esnafı bu konuda gerekenin yapılmasını istedi. Toplantıya şoför esnafının yanı sıra Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da katıldı. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU