İkinci üniversite fırsatını kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi, üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olan ya da üniversitede okumaya devam eden kişiler için ikinci üniversite fırsatı kapsamında kayıt almaya başladı. Konu ile ilgili açıkl

GÜNDEM 12.09.2018 19:45:00 0
İkinci üniversite fırsatını kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden yapılan açıklamada, bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir önlisans ya da lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiği belirtildi.

 

EN ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAM 'ADALET'

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan açıklamaya göre çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenlerin ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine yöneldiği ifade edildi. Milletvekili, avukat, mühendis, doktor, öğretmen, asker, akademisyen, ev hanımı, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok farklı profillerin Açıköğretim öğrencisi olduğu belirtildi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre ikinci üniversite kapsamında en çok tercih edilen programların adalet, sosyal hizmetler, sosyoloji, sağlık yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, acil durum ve afet yönetimi, web tasarımı ve kodlama, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık ile işletme olarak sıralandığı kaydedildi.

 

21 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

 

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemindeki ön lisans veya lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrencilerin ise açıköğretim sistemindeki önlisans programlarından birine kayıt yaptırabildiği açıklandı. Kayıtların 11 Eylül'de başladığı ve 21 Eylül'e kadar devam edeceği belirtildi.

 

Haber / Özge MERİÇ