Tarla Günü Etkinliği düzenlendi

Kırklareli Pehlivanköy'de, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 'Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında Tarla Günü düzenlendi.

GÜNDEM 12.09.2018 15:23:00 0
Tarla Günü Etkinliği düzenlendi

Pehlivanköy Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 2018-2019 yıllarında uygulanmak üzere hazırlanan "Yeni Tescil Edilmiş Mısır Çeşitlerinin Tanıtılması ve Yaygınlaştırılması Projesi" diğer adıyla "Trakya'ya Mısırın AGA'sı Geliyor" projesikapsamında tarla günü etkinliği Kuştepe Köyü'nde düzenlendi.

"YAPILAN ÇALIŞMALARIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR"

Kuştepe Köyü'nde düzenlenen tarla gününe Pehlivanköy Kaymakamı Kerem Yenigün, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri,  Şube ve İlçe Müdürleri ile teknik personel ve çevre köylerden üreticileri katıldı. Kaymakam Kerem Yenigün konuşmasında bu tür çalışmaların ilçe bölge ve tüm ülkeye önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Açılış konuşmasında proje kapsamında ekimi yapılan silajlık mısır çeşitleri hakkında  bilgilendirmede bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü V. Ali Doğan’ın  Ada-523 10.070 kg/da, Hacıbey (Ada 9516) 11.928 kg/da, AGA 12.614 kg/da, Arifiye 9.337 kg/da, Ada 3518.715 kg/da ve Ada 334 9.065 kg/da verim alındığını belirtti. Doğan, ekimi yapılan yerli tohumların başarılı olduğunu belirtti. Daha sonra söz alan Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Duman, proje konusunda yapılan çalışmalar ve verimler hakkında detaylı bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ahmet Duman, yerli mısır tohumlarının önemi ve ekim alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılan çalışmaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. İkramların ardından Tar Günü Etkinliği sona erdi. 

Haber / Yakup KARATEPE