Geleneksel 5.Boza Festivali coşkuyla kutlandı

Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni büyük bir coşku ile kutlandı. Binlerce kişinin katılım sağladığı Boza Festivali ve Sünnet Şöleni'ni konserind

GÜNDEM 11.09.2018 16:26:00 0
Geleneksel 5.Boza Festivali coşkuyla kutlandı

5. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni kapsamında saat 11.00’da sünnet olan çocukları için Yeşiltepe Tonguçlar Caminde Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlidin ardından Sağlık Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı'nda sünnet çocuklarına ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Festival ve sünnet şöleninin resmi programı Marmaracık mahallesinde kısa bir kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Ayça Albayraktar, Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene Belediyesi İlçe Başkanı Erdinç İrel, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Yönetimi, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından büyük kortejin yapılacağı Sağlık Mahallesine geçildi. Sağlık Mahallesi'nde binlerce kişinin yer aldığı kortej çok renkli görüntülere sahne oldu. Burada ki büyük kortej yürüyüşüne Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Bulgaristan Kubrat Belediye Başkanı Alkin Nebi, kardeş belediyemiz Makedonya Radoviş Belediye Başkanını temsilen meclis üyesi Enis Ömer, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Ayça Albayraktar, Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel ve yönetimi, STK’lar, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

280 ÇOCUK SÜNNET OLDU 

Festival alanında son bulan kortejin ardından açılış kurdelesi Belediye Başkanları tarafından kesildi. Kurdele kesiminin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel festivale katılan Belediye Başkanlarına boza ikram ederek stantları gezdirdi. Festival alanında sünnet çocukları için geleneksel kına töreni düzenlendi. Sünnet olan 280 çocuğa kına yakıldı ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Belediye Meclis üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Kına töreninin ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi.

MANUŞ BABA SAHNE ALDI 

Halk Oyunları gösterilerinin ardından Ergene Belediye Başkan Yardımcıları tarafından halk oyunları gruplarına çiçekleri ve teşekkür plaketleri takdim edildi. Halk oyunları gösterileri ve plaket takdiminin ardından sahneye Manuş Baba çıktı. Büyük alkışlar ve ıslıklar eşliğinde sahneye çıkan Manuş Baba Ergene halkına coşkulu bir konser verdi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Manuş Baba’ya boza ikramında bulunarak kendisine Ergene Velimeşespor’un formasını ve atkısını hediye etti. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni gece yarısı düzenlenen havai fişek gösterisi ile son buldu.

 

Haber / Gökhan YILMAZ