'2019'da tekli eğitime geçmiş olacağız'

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy eğitim alanında yapılan devlet ve hayırsever yatırımları ile ilgili açıklama yaptı. Son 3-4 yıl öncesine kadar Cumhuriyet tarihi b

GÜNDEM 10.09.2018 14:58:00 0

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Çerkezköy eğitim alanında yapılan devlet ve hayırsever yatırımları ile ilgili açıklama yaptı. Son 3-4 yıl öncesine kadar Cumhuriyet tarihi boyunca Çerkezköy’e 700 derslik yapıldığını söyleyen Öğe “Son 3-4 yılda devlet yatırımları ve hayırsever desteği ile 500’den fazla derslik yapıldı. Hükümet yatırımları devam edecek. Biz de ilçe yönetimi olarak yatırımları çekmeye gayret ediyoruz. Allah’ın izniyle 2019’da tekli eğitime geçmiş olacağız” dedi. 


AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, dün saat 10:00’da Yemek Dünyası’nda basın açıklaması yaptı. 
35 BİN ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM ALACAK
Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı kahvaltının ardından konuşan Abdullah Öğe, “Bugün itibari ile okula uyum kapsamında 1 ve 5’inci sınıf öğrencilerimiz eğitim öğretime başladı. Çerkezköy’de 2018-2019 eğitim öğretim yılında yaklaşık 35 bin öğrencimiz, 45 okulda bin 650 öğretmenimizden eğitim alacak. Hiç şüphem yok ki, öğretmenlerimiz bütün bilgi ve birikimlerini geleceğimizi teminatı olan çocuklarımıza aktaracaklardır. Ben inanıyorum ki, bu yıl ilçemizde eğitim gören öğrencilerimiz, başarılarıyla bizleri yine gururlandıracaktır” dedi. 
“2019’DA TEKLİ EĞİTİME GEÇMİŞ OLACAĞIZ”
Siyasilere düşen görevin, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için mücadele etmek olduğunu kaydeden Öğe “Hükümetimiz de yoğun göç alan ilçemize yatırımlarına hızla devam ediyor” dedi. Çerkezköy’ün aldığı hızlı göçe bağlı en önemli sorunların başında derslik sıkıntısının yanı sıra hastane ve emniyet birimlerindeki personel sayısının geldiğini söyleyen Öğe “Bizim Çerkezköy’e borcumuz var demiştik. Bu borcumuzu yerine getirmek için de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Çerkezköy’ün bu sıkıntılarını Ankara’da sık sık dile getirdik. Bakanlıklarda yaptığımız görüşmelerde okul talebi ile sağlık ve emniyet personeli taleplerimizi ilettik. Doktor ve sağlık personeli taleplerimiz önemli derecede giderildi. Okul ihtiyaçları için de teşkilatımız yoğun çaba sarf ediyor. Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve hükümetimiz başta olmak üzere hayırseverlerin de desteği ile, devlet-hayırsever işbirliği ile ilçemize yeni okullar kazandırılıyor. Hükümet yatırımları devam edecek. Biz de ilçe yönetimi olarak yatırımları çekmeye gayret ediyoruz. Allah’ın izniyle 2019’da tekli eğitime geçmiş olacağız” dedi. 
ÇERKEZKÖY’E YAPILAN DEVLET YATIRIMLARI
Çerkezköy’e eğitim alanında yapılan devlet yatırımları ile ilgili de konuşan Öğe “Kızılpınar Mahallesi’nde mera alanı olan 81 dönümlük alan eğitime kazandırıldı. Burada eğitim kampüsü yapılacak. Kızılpınar Domuzdere Mevkiinde 24 derslikli devlet yatırım programı destekli okulun 29 Haziran’da ihalesi yapıldı, yer teslimi sürecinde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi karşısında spor salonu inşaatı kısa süre içinde başlayacak. Bunun proje tutarı 2 milyon lira. Ambardere mevkiinde 200 öğrencilik devlet yatırım programı destekli pansiyonun 29 Haziran’da ihalesi yapıldı. Yer teslimi sürecinde. Bu yatırımın toplam proje tutarı 6 milyon lira. Ambardere Mevkiinde devlet yatırım programı destekli 24 derslikli Anadolu lisesinin inşaatı devam ediyor. Kızılpınar Mahallesi’nde eğitim alanına kazandırılan, proje tutarı 9 milyon lira olan 24 derslikli bir okul Aralık ayında teslim edilecek. Kızılpınar Mahallesi’nde 21 derslikli okulun çalışmaları bitti, açılış aşamasına geldi” dedi. 
1 AY SONRA AÇILIŞI YAPILACAK
İnci Narin Yerlici İlkokulu bahçesine yapılan 21 derslikli okulun yapımının tamamlandığını ve 1 ay sonra açılışının yapılacağını kaydeden Öğe “Nurullah Narin Ortaokulu bahçesine yapılacak olan 21 derslikli ek bina ve mantolama çalışmaları bitti. Kasım ayında teslim edilecek. Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu bahçesine yapılan 21 derslikli ek bina Kasım ayı içerisinde teslim edilecek. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde yapılan 8 derslikli ek bina 17 Eylül’de eğitim öğretime hazır. Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nun bahçesinde 21 derslikli ek binanın zemin etüdü yapıldı. Temel Eğitim Yatırımı Programı kapsamında Kızılpınar’da 21 derslikli okul ihale aşamasında. Veliköy’de 21 derslikli ilkokulun ihalesi ve yer teslimi yapıldı. İnşaat da başladı” bilgisini verdi. 
HAYIRSEVER YATIRIMLARI
Hayırsever yatırımları ile ilgili de bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okul yerlerine hayırsever vatandaşlarımız tarafından da okul yatırımları yapıldı. Devlet-millet el ele, ilçemizin eğitim sorununu çözmeye devam ediyoruz. Ambardere.2de yarısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, kalan kısmı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 derslikli sosyal bilimler lisesi yapılıyor. Projenin toplam tutarı 8 milyon 500 bin lira. Ambardere eğitim kampusu alanında 16 derslikli Fen Lisesi eğitim öğretime başlıyor. Veliköy OSB tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapımı devam ediyor. ÇOSB tarafından yapılacak ve ilçemizin prestij okulu olacak 21 derslikli okulun yapımı için şantiye kuruldu ve okulun temeli atıldı. Tepe mevkiinde Yusuf Şenel tarafından yaptırılan 32 derslikli okulun inşaatı büyük ölçüde bitti, Ekim ayında teslim edilecek” dedi. 
500’DEN FAZLA DERSLİK YAPILDI
Son 3-4 yıl öncesine kadar Cumhuriyet tarihi boyunca Çerkezköy’e 700 derslik yapıldığını söyleyen Öğe “Son 3-4 yılda devlet yatırımları ve hayırsever desteği ile 500’den fazla derslik yapıldı. Okul yatırımlarının yanı sıra bakanlığımız tarafından mevcut okulların mantolama, doğalgaz dönüşümleri ve boya onarımları da yapılıyor. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde boyama ve mantolama, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde mantolama ve boya, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çatı onarımı, Cumhuriyet İlkokulu’nda boyama ve mantolama, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde doğalgaz dönüşümü ve mantolama, Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu’nda dış boyama ve ıslak zemin onarımı, İnci Narin Yerlici İlkokulu’nda ise çatı onarımı bakanlık tarafından yapıldı” dedi. 
Haber / Gülveren ALTUNOĞLU