İstatistik ve Ekonometri Kampları başladı

Kırklareli Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı tarafından desteklenen İstatistik ve Ekonometri Kampları İğneada Resort Hotel

GÜNDEM 10.09.2018 14:57:00 0
İstatistik ve Ekonometri Kampları başladı


Kırklareli Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı tarafından desteklenen İstatistik ve Ekonometri Kampları İğneada Resort Hotel’de başladı.

Programın açılışında konuşan Proje Yürütücüsü ve Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi  Nilüfer Vatansever Toylan TÜBİTAK sayesinde, yeni kurulan üniversitelerdeki akademisyenler için önemli bir işe imza atacaklarını belirterek “Proje kapsamında özellikle akademisyenlerin bilimsel araştırma yapma konusunda çeşitli yenilikçi eğitim uygulamaları kullanılarak bilimsel niteliklerinin ve donanımlarının arttırılması amaçlanmaktadır. Bilimsel araştırmada önemli bir yeri olan nicel araştırma yöntemleri üzerine odaklanılması, bu süreçte kullanılan veri derleme ve düzenleme işlemlerinin geliştirilmesi ve veri analizlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede; senaryo temelli eğitim, işbirlikli grup çalışması, koçluk ve ideathon gibi çeşitli eğitim uygulamaları gerçekleştirilecek” dedi. 
51 PROJE DESTEKLENİYO
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ise TÜBİTAK 4005 projelerinin katılımcılara kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçladığını belirterek “TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı kapsamında, 2018 yılı itibariyle toplam 51 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Bu projelerden birinin de Kırklareli Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor olması Üniversitemiz adına sevindirici bir başarıdır” dedi.  
16 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK
Sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılara, çalışmalarında en çok faydalandıkları nicel yöntem (İstatistik ve Ekonometri) becerilerini yenilikçi bir eğitim metoduyla kazandırmayı amaçlayan İdeathon Kamplarının 16 Eylül Pazar gününe kadar devam edeceği belirtildi. 
Haber / Menşure KARDEŞ