Rus sanatçıların eserleri beğeniye sunuldu

Rus sanatçıların eserleri, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında açılan Photo Visa Fotoğraf Sergisi'nde beğeniye sunuldu.

GÜNDEM 8.09.2018 17:41:00 0
Rus sanatçıların eserleri beğeniye sunuldu

Değirmenaltı Mahallesi’nde bulunan Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde düzenlenenaçılışa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat’ın yanı sıra Bisanthe Photo 1. Uluslararası Fotoğraf Festivali Kuratörü Onur Ercoşkun, sergilenen eserlerin sahibi fotoğraf sanatçıları Stoyan Vassev, Irina Chmyreva ve Masha Goldman, Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği ile Tekirdağ Fotoğraf Derneği temsilcileri ve sanatseverler katıldı. Eserleri sergilenen sanatçılardan Tatiana Plotnikova’nın sağlık sorunları nedeniyle açılışa katılamadığı belirtildi.

 

SERGİYİ GEZDİLER

 

Serginin açılışında konuşansanatçılar Vassev, Goldman ve Chmyreva, Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin ilkinde yer almanın kendileri için çok özel olduğunu ve burada olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından davetliler sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

 

“AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”

 

Bisanthe Photo’nun, ilk yılında uluslararası kimliğini ortaya koyduğunu kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Rus sanatçıların ışığın peşindeki maceralarının izdüşümlerini gördüğümüz eserlere hayran olmamak elde değil. Onları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ