"Tek Lider Mustafa Kemal Atatürk'tür"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 'Her Köye Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi' projesi kapsamında Süleymanpaşa Ormanlı Mahallesi'nde Atatürk Anıtı açılışı yapıldı. Açıl

GÜNDEM 7.09.2018 16:06:00 0
"Tek Lider Mustafa Kemal Atatürk

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 'Her Köye Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi' projesi kapsamında Süleymanpaşa Ormanlı Mahallesi'nde Atatürk Anıtı açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Biz, her ay bir köyümüzde Atatürk büstü açıyoruz. Bizim Atatürk sevgimizi kanıtlamamız için Atatürk Anıtı yapmamıza gerek yok. Atatürk Anıtı bir simgedir. Köylerin köy olarak kalmasının simgesidir" dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, " Bizim yeni bir lider arayışına ihtiyacımız yok. Ülkemizin değişmesi teklif bile edilemeyecek tek lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.
Ormanlı Mahallesi'nde açılan 11. Atatürk Anıtı açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte çok sayıda mahalle sakini katıldı. 

"ATATÜRK ANITI BİR SİMGEDİR"
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Biz, her ay bir köyümüzde Atatürk büstü açıyoruz. Bizim Atatürk sevgimizi kanıtlamamız için Atatürk Anıtı yapmamıza gerek yok. Atatürk Anıtı bir simgedir. Köylerin köy olarak kalmasının simgesidir" dedi. Sözlerine devam eden Eşkinat, "Bu ülke kalkınacaksa kalkınma modellerinin en başında tarım geliyor. Köy yoksa tarım nasıl olacak ki' Köylerin tüzel kişiliklerinin verilmesinden yanayız. 50 yıl içerisinde tarımımızı bitme noktasına geldi. Maalesef her şeyimiz ithal. 3 kalkınma modeli vardır. Bunların başında tarım gelir. Her şey üretilebiliyor ama toprak üretilemiyor. İkincisi teknoloji. Teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda takip ederek üreten de olmamız gerekiyor. Üçüncüsü de çocuklarımız. Çocuklarımızı güzel ve donanımlı bir şekilde yetiştirip onları geleceğe hazırlamalıyız. Gerek Süleymanpaşa Belediyesi gerek Büyükşehir Belediyesi, kentimiz için uyum içerisinde çalışıyoruz. Altyapımız tamamen bitti. Tamamladığımız yol miktarı 1 milyon 800 bin metrekareyi aştı. Kentimiz için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
BÜYÜK BİR GURURLA DESTEKLİYORUZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin artarak devam edeceğin belirterek, "Ormanlı Köyü, geçmişte de bugün de özel önem verdiğimiz, gelip geçerken sürekli uğradığımız, sevdiğimiz bir köyümüzdür. Süleymanpaşa Belediyemizin başlattığı her kırsal mahalleye bir Atatürk Anıtı dikme projesini büyük bir gururla destekliyoruz" dedi. Sözlerine devam eden Albayrak, "Ormanlı Köyü'nden tüm Tekirdağ'a sesleniyorum; gelecek dönemlerimizde tarla yolları bile asfalt olacak. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden biri, ekim zamanları ve hasat zamanları tarla yollarının greyderlerle bakım ve onarımını yapmak oldu. Yeni kurulan 14 büyükşehir arasında bu işi yapan tek belediyeyiz. Görev süremizin başından bu yana Sayın Ekrem Bey ve diğer sosyal demokrat belediye başkanlarımız ile birlikte büyük gayretle çalışıyoruz. Bizim yeni bir lider arayışına ihtiyacımız yok. Ülkemizin değişmesi teklif bile edilemeyecek tek lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu duygu ve düşüncelerle açılışını yapacağımız heykelin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek büyük coşku eşliğinde Atatürk Anıtı'nın açılışı yapıldı.
Haber / Yakup KARATEPE