Uluslararası fotoğraf festivali başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin açılışı yapılırken fotoğraf sergilerinin 10 Eylül tarihine kadar açık olacağÄ?

GÜNDEM 7.09.2018 15:12:00 0
Uluslararası fotoğraf festivali başladı

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bisanthe Photo Uluslararası Fotoğraf Festivali’nin açılışı yapılırken fotoğraf sergilerinin 10 Eylül tarihine kadar açık olacağı belirtildi.

Süleymanpaşa Tarihi Belediye Binası bahçesinde yapılan açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, Dünyaca ünlü Tekirdağlı fotoğraf sanatçısı Onur Ercoşkun, Tekirdağlı fotoğraf dernekleri TEFSAD ve TEFOD temsilcileri Edirne ve Kırklareli’nden gelen fotoğrafçılar ve Rusya’nın en büyük fotoğraf organizasyonu Photo Visa fotoğrafçıları ile birlikte davetliler katıldı.

"HER ÇEKİLEN KARE BİZİ GURURLANDIRIYOR"

Açılış konuşmasını yapan festival Küratörü Onur Ercoşkun, "Bugün ülkemizden, bölgemizden konuklarımızın yanı sıra aramızda yurtdışından önemli konuklarımızda var. Rusya’nın en önemli fotoğraf yarışması olan Photo Visa ekibi de burada. Herkese hoş geldiniz diyoruz. Güzel bir festival diliyorum” dedi. Ercoşkun'un ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu işin, Photo Bisanthe’nin mimarı, bu şehrin çocuğu dünyaca ünlü fotoğrafçımız Onur Ercoşkun’dur. Biraz önce sergiyi gezerken Tekirdağlı fotoğrafçıların yanı sıra Edirne ve Kırklareli’ndeki fotoğrafçıların da bizlere destek verdiğini gördüm. Bu ayrıcı bizi onurlandıran bir olay. Biz Bisanthe ailesine fotoğraf sanatını katmakta biraz geç kaldık. Ancak biz Tekirdağ’da bu kadar yoğun ve kaliteli fotoğraf çeken hemşerilerimiz olduğunu bilmiyorduk. 2 derneğimiz de olağanüstü işler yapıyorlar. Her çektikleri kare bizi gururlandırıyor" dedi.

"TEKİRDAĞ’IN KALICI MARKASI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Photo Bisanthe’nin kalıcı bir festival olacağına vurgu yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Bir taraftan photo safari, bir taraftan sergiler, paneller, yarışmalar yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz, daha ilk festivalimizde dünyaca ünlü Rus çalıştayı ile beraber yürüme serüveni.. Arkasından başka önemli bir ülke gelecek ama hepsinin arkasında Onur Ercoşkun var. Ben Photo Bisanthe’nin uzun yıllar Tekirdağ’ın kalıcı markası olacağına inanıyorum" dedi. Açılış konuşmalarının ardından Onur Ercoşkun, Tatiana Plotnikova, Stoyan Vassev, İrina Chmyreva, Marsha Goldman, TEFSAD, EFOD ve KIFSAD ‘ın sergileri açıldı. 
Haber / Özge MERİÇ