Minik çiftçiler tarıma ilk adımlarını attı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Karaevli'de kurulan Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı kapsamında açılan stantta okul öncesi öğrencilere tarımla ilgili çalışmalar uygulamalı olarak gösterildi.

GÜNDEM 6.09.2018 16:02:00 0
Minik çiftçiler tarıma ilk adımlarını attı

 

 

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Karaevli’de kurulan Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı kapsamında açılan stantta okul öncesi öğrencilere tarımla ilgili çalışmalar uygulamalı olarak gösterildi.

 

 

Süleymanpaşa Belediyesi Tarımsal Destek ve Danışma Birimi tarafından hazırlanan stantta çocukların tarıma ilgisini arttırmak ve tarımın geleceğine katkı sağlamak adına bitki yetiştirme yolları uygulamalı olarak anlatıldı. Çocuklara bitki ektikleri saksılar hediye edilirken çim adam yapımı da anlatılıp tüm öğrencilere birer çim adam hediye edildi.

 

ESKİ TARIM ALETLERİNİN İŞLEVLERİ ANLATILDI

 

Eski zamanlarda kullanılan tarım aletlerinin sergilendiği stantta hangi aletin hangi uygulamada kullanıldığı, hangi alet ile neler yapılabildiği minik çiftçilere anlatarak bilgi verildi. Etkinliklerin ardından çeşitli stantlarda öğrencilere hayvancılıkla ilgili de bilgiler verildi. 5 Eylül'de başlayan ve 3 gün boyunca devam eden Süleymanpaşa Belediyesi Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı'nın yarın saat 21:00'a kadar ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.

Haber / Özge MERİÇ