İşbirliği protokolü imzalandı

Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında, "Beslenme Alışkanlıkları ve Hayat Tarzı Önerileri" eğitimlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

GÜNDEM 5.09.2018 16:36:00 0
İşbirliği protokolü imzalandı

 

Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türk Böbrek Vakfı arasında, “Beslenme Alışkanlıkları ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

 

 

 

Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Diyaliz Merkezi Koordinatörü Ali Arda ile Türk Böbrek Vakfı yetkilileri katıldı.

BÖBREK SAĞLIĞINI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

İmza töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, obezitenin böbrek sağlığını doğrudan etkileyen kriterlerden birisi olduğunu belirterek “Yapılan araştırmalara göre ülkemizde 3 milyondan fazla obez nüfusun 1,8 milyonunu 0-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimiz oluşturuyor.

10 BİN 953 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

İmzalanan protokoller çerçevesinde çocuklarda ve ebeveynlerinde bilinçlendirme ve farkındalığı arttırılması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü belirten Cırıt, ortak çalışmaların yürütüldüğü ilk iki dönemde ilk ve orta öğrenimdeki 10 bin 953 öğrenciye eğitim verildiğini kaydetti.

VELİLERE DE ULAŞILACAK

Böbreğin insan sağlığı için önemine değinen Cırıt, öğrencilere verilecek eğitimlerle velilere de ulaşılacağının ve öğrenciler vasıtasıyla velilerin de sağlıklı beslenme konusunda farkındalık kazanmasının sağlanacağını dile getirdi.

ÖNCELİKLİ KONULARIN BAŞINDA GELİYOR

Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk de çocuklarda obezite oranının artmasının tehlikelerine dikkat çekti. Bu tehlikeli durumla mücadelenin başında eğitimin geldiğini dile getiren Erk, birçok ilde obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme konularında çalışmalar yürütüldüğünü, vakıf olarak çocuklarda obezite ile mücadelenin en öncelikli konularının başında geldiğini söyledi. Aşırı tuz ve şeker kullanımının insan sağlığına zararlarına değinen Erk, bilinçli tüketim konusunda farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılmasının gerekliliğinden bahsetti.  İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da obezite ile mücadele kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalardan söz ederek, sağlıklı beslenme ve düzenli spor yapmanın ve bol su içmenin sağlıklı yaşam için önemine vurgu yaptı.

Haber / Menşure KARDEŞ