4 bin 990 yeni öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 4 bin 990 öğrenci Kırklareli Üniversitesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandı. Kayıt işlemlerinin başlaması üzerine elektronik kayıt i

GÜNDEM 4.09.2018 17:58:00 0
4 bin 990 yeni öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı

Kırklareli Üniversitesine kayıt hakkı kazanan tüm öğrencilerin bugün gün içerisinde 'https://www.turkiye.gov.tr'  internet adresi üzerinden elektronik kayıt yaptırabileceği kaydedildi. Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler için ise şahsi başvuruların, Üniversitenin Kayalı Kampüsü Merkezi yemekhane binasında bulunan kayıt merkezine 7 Eylül Cuma gününe kadar kayıt yaptırabileceği belirtildi.

 

KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BİL VE DESTEK VERİLİYOR

 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenci ve velilere Kırklareli Üniversitesi görevlileri tarafından kayıt işlemleriyle ilgili her türlü bilgi ve destek verildiği açıklandı. Üniversiteye ilk kaydı, İstanbul'dan gelen Özlem Balkış yaptırdı. Fen Edebiyat Fakültesi, tarih bölümüne kaydını yaptıran Balkış, Kırklareli Üniversitesi'ni kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek Kırklareli Üniversitesi'nde iyi bir eğitim alacağına inandığını dile getirdi.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 

2018-2019 akademik yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak olan Hukuk Fakültesi'ne  kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 2. Merkezi Derslikler Binası 311 No'lu salonda düzenlenen toplantıya, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu'nun öncülüğünde öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile düzenlendi. Toplantıda öğrencilere okulun akademik ve idari yönetimi, dönem dersleri, sınav sistemi,  öğrenci değişim programları, sağlık hizmetleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, yemekhane hizmetleri, barınma imkanları, ulaşım, sağlık, kültür ve spor hizmetleri ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU