Başkan Akay, müteahhitlerin sorunlarını dinledi

Müteahhitlerle bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap onların sıkıntı ve taleplerini dinledi. Müteahhitlerin harçlarla ilgili sıkıntılarını dinleyen Akay, İşgaliye harçlarına bakacaÄ?

GÜNDEM 4.09.2018 17:46:00 0
Başkan Akay, müteahhitlerin sorunlarını dinledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, imza toplayarak işgaliye harçları ve iskan harcının düşürülmesini isteyen Çerkezköylü müteahhitlerle toplantıda bir araya geldi.

 

“BÜYÜK BİR MAĞDURİYET VAR”

 

Saat 16:00’da Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan müteahhitler, en çok muzdarip oldukları konunun iskan harcı olduğunu belirterek “Piyasa berbat bir durumda. İskan almada büyük sorunlarımız var” dedi. İşgaliye harcı ile ilgili de sıkıntı yaşadıklarını belirten müteahhitler, “Ay sonu geldiğinde borçlarımızı ödemek için bankadan bankaya koşturuyoruz. Büyük bir mağduriyet var. Neden Tekirdağ’da en fazla iskan harcı ödeyen ilçe olalım? Şuanda kimse iskan almıyor, hepimiz beklemedeyiz” diye konuştu.

 

“BELEDİYE OLARAK BİZ DE SIKINTI YAŞIYORUZ”

 

7-8 yıldır harçların böyle olduğunu, sadece TEFE-TÜFE oranında artış yaptıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “2014 yılından önce iskan ile alakalı bir tereddüt yoktu. Eski iskanı müteahhit değil vatandaş alıyordu” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin emlak gelirleri ve harçlar dışında bir gelirinin kalmadığını söyleyen Başkan Akay, “Çerkezköy’deki müteahhitler, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının ardından Çerkezköy’deki imar planı notlarının avantajını yaşıyor. Yüzde 15-20 bonus kazanıyorsunuz. Çerkezköy’ün gelir kalemi belli. Sizin durumunuzla ilgili sıkıntılarınızı biliyorum. Ama belediye olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

 

GEREKÇELERİNİ DE AÇIKLADI

 

İnşaat bittikten sonra arkalarını Çerkezköy Belediyesi’nin topladığını söyleyen Akay “Çerkezköy Belediyesi bununla ilgili ortaya bir bütçe koyuyor” dedi. Harçların düşürülmesine sıcak bakmadığını söyleyen Akay bunun gerekçelerini de açıkladı. Geçtiğimiz yıldan itibaren belediyenin fabrikalardan emlak vergisi alamadığını, doğal olarak gelirinin düştüğünü, son alınan kararla da tedbir kapsamında belediye gelirlerinde yüzde 30’luk kesinti yapıldığını kaydeden Akay “İşgaliye harçlarına bakacağım. Yapabileceğimiz bir düzenleme varsa yapacağız. TESKİ’nin önümüzdeki aylarda yapılacak genel kurulunda katılım paylarının düşürülmesi için mücadele edeceğim. İskan harçları konusunu değerlendirir, yapabileceğimiz bir şey var mı diye bakarız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU