Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısı dün saat 15:00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda KÄ?

GÜNDEM 3.09.2018 20:13:00 0
Belediye Meclisi toplandı

Meclis salonunda yapılan toplantıda gündem öncesi meclise sunulan iki önerge görüşüldü. AK Parti grubu sunduğu iki farklı önerge ile belediyenin mali durumu hakkında bilgi talep ederken, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tekpark A.Ş. tarafından kapatılan Çerkezköy Kapalı otoparkının da büyükşehir belediyesinden talep edilerek Çerkezköy Belediyesi tarafından işletilmesini talep etti.

 

BELEDİYE GERİ ALACAK VE ÇALIŞTIRACAK

 

Önergeler üzerine 2 konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “2013 yılında o dönemki belediye yönetimi tarafından yapılan, daha sonra yasa gereği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve büyükşehir belediyesinin de Tekpark’a devrettiği Çerkezköy Kapalı otoparkı Tekpark’ın yönetim kurulu kararıyla kapatıldı. Bu ay Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, otoparkın Çerkezköy Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili önerge sunacağız. 2013’te geçmiş dönem belediye tarafından 1 milyon 300 bin liralık bir yatırım yapıldı. Çerkezköy Belediyesi bu otoparkı geri alacak ve çalıştıracak” dedi.

 

HALİMİZ TÜRKİYE’NİN HALİ GİBİ

 

Belediyenin mali durumuyla ilgili de konuşan Akay “Halimiz Türkiye’nin hali gibi. Çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Mali durumla ilgili yazılı bilgi vereceğiz” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  Bütçede 24 milyon liralık aktarma yapılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde de

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.08.2018 gün ve 1204 sayılı 2016/91 Sayılı Meclis Kararı Hakkındaki yazısı görüşüldü. Tedes Projesi için bankadan çekilen ve büyük bir kısmı geri ödenen, belediyenin mevduat hesabında bekletilen  5 milyon 500 liranın diğer proje ve ihtiyaçları için kullanılması konusu görüşüldü.

 

6 CADDE BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLDİ

 

Konuyla ilgili konuşan Akay “2 sene evvel Tedes kapsamında borçlanma yetkisi talep ettik. Tedes, başladığında gelir kaydedecek bir konu. Kent güvenliği sistemi bir buçuk yıldır emniyet tarafından kullanılıyor. Tedes sürecinde ihaleyi alan firmanın ihalesi fesh olundu. Sonrasında iş geri teslim edildi. 6 aydır geçici kabul safhası devam ediyor. Bu mesele sürüncemede kalacağa benziyor. Çektiğimiz krediyi vadeli hesapta bekletiyoruz. Belediyeye gelir kaydeder düşüncesi ile bu krediyi çektik. Ama sürüncemede kaldı. Bu parayı diğer proje ve ihtiyaçlar için kullanacağız. Daha sonra proje gerçekleşirse kendini karşılayacak” dedi. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Fatih Caddesi, Narin Caddesi, Orkide Caddesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Lalezar Caddesi ve Turgut Özal Caddesi’nin büyükşehir belediyesine devredilmesi konusu görüşüldü. AK Parti grubu adına konuşan Ayhan Çitin, bu caddelerin neden şimdi büyükşehir belediyesine devredilmek istendiğini sordu. Konuyla ilgili konuşan belediye başkanı Vahap Akay da “Yasaya göre 15 metre ve üzerindeki caddelerin sorumluluğu büyükşehirde. Buralarda hizmetle ilgili eksik kalan bir şey yok” dedi. İlgili gündem maddesi kabul edildi.

 

YOLLA İLGİLİ ÇALIŞMA OLACAK

 

Toplantıda söz alan MHP’li Meclis Üyesi Hasan Sakallı, “Ambardere’de oturuyorum. Posta gelmiyor. Belediye hizmetlerinden yararlanamıyoruz. Sokak isimler yok. Ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda belediyeden destek bekliyoruz” dedi. Bunun üzerine konuşan Başkan Akay “Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de çakışan sokak isimleri var. Bununla ilgili çalışma yapılıyor. Sona gelindi. Sonrasında isim verilmeye ve numarataj çalışmalarına başlanacak” dedi. Ambardere ile ilgili Teski’nin altyapı çalışmasının büyük oranda bittiğini söyleyen Akay “İlave talepleri var. Bizim de yol çalışmalarımız olacak. Ambardere’de Eylül ayında yolla ilgili çalışma olacak” dedi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediye hisselerinin satışı görüşülerek oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Tarlalarda ifraz ve tevhid harçlarının belirlenmesi ile ilgili gündem maddesinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 455 ada ve çevresi için hazırlanan 1/1000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin mecliste yeniden değerlendirilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, AK Parti Meclis Üyesi Nevzat Teker, konunun daha önce Çerkezköy Belediye meclisinde reddedilmesini gerekçe göstererek konunun komisyona havale edilmesine red oyu kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİRE YETKİ VERİLMESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İmar Planı değişikliği ve ilave imar planı yapımında kabul, onay ve askı sürecinde yaşanacak zaman kaybını önlemek amacıyla, Kızılpınar Mahallesi Bedirhan Deresi ve Veliköy Mahallesi sınırları arasında yer alan bölgeye ait 1/5000 ölçekli nazım imar planına esas 1/1000 ölçekli ilave uygulama imar planı ve kısmi uygulama imar planı değişikliği teklifi ve eklerinin, aynen veya değiştirilerek onaylanmasına ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Ayhan Çitil “Çerkezköy olarak bunları çözemiyor muyuz? Biran önce sonuçlandırılması isteniyor. Bu acele niye? Meclis üyeleri olarak burada bunu çözebilecek kapasitedeyiz” dedi.

 

AK PARTİ’DEN RED

 

Bunun üzerine konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Planlar yapılırken aksama olmasın diye böyle bir talepte bulunduk. Diğer partilerin de büyükşehir belediye meclisinde temsilcileri var. Bir şey kaçırmak gibi bir durum söz konusu değil” dedi. 5 binlik plan yapılan ve yapılmayan alanların olduğunu kaydeden Akay “İki planda çatışmalar yaşanmasın diye bu çalışma gerçekleştirilecek” dedi. İlgili gündem maddesi AK Parti’nin red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

DÜZENLEMELER HAZIRLANACAK

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.08.2018 gün ve 2210 sayılı Kent Estetik Komisyonu hakkındaki yazısı görüşüldü.  Kent Estetik Kurulu’nun görev ve sorumluluklarına istinaden Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapılacak olan düzenlemelerin hazırlanması konusuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “Hedefimiz Çerkezköy’ün daha da güzelleşmesi, Çerkezköy’ün kentleşmesine katkı sağlamak” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNTİ TOPLANTI 5 EYLÜL’DE

 

Toplantının son gündem maddesinde ise Kapalı Pazar Yeri Devir Bedel Tespiti konusu görüşüldü. Göreve geldikten sonra 30 Mayıs 2014’ten sonra pazaryeri devirlerini yapmayacağını açıkladığını söyleyen Akay “Bizde 220’ye yakın Pazar esnafının kaydı vardı. Bu sayıyı baz alarak yeni Pazar yerinde noter huzurunda kura çekerek Pazar esnafımızın yeni yerlerini belirledik. Dersimiz Çerkezköy pazarının tekelleşmemesi. Esnaf işgaliye bedelini ödediği yerde pazarcılık yapsın. 2014’ten önce devirler vardı ama belediyeye ödenen para yoktu. 220 esnaf kayıtları ile belediyemize gelerek meclisin aldığı karardaki bedeli yatırıp devri yapabilecek” dedi. İlgili gündem maddesi Tarife Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının 2’nci oturumu 5 Eylül Çarşamba günü saat 15:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU