Çerkezköy'de Taekwondo rüzgarı esti

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Taekwondo Turnuvası, bu yıl Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapıldı. Turnuvada 10 ülkeden toplam 450 sporcu ş

GÜNDEM 2.09.2018 19:50:00 0
Çerkezköy

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Zafer Kupası Uluslararası Taekwondo Turnuvası, bu yıl Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapıldı. Turnuvada 10 ülkeden toplam 450 sporcu şampiyonluk için mücadele etti.

 

 

 

Geçtiğimiz yıl 7 farklı ülkeden 350’esporcunun katıldığı Taekwondo Turnuvası’na bu yıl Ürdün, Azerbaycan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Estonya, Irak ve Moldovya ülkelerinden yaklaşık 90 yabancı sporcu; 8 ilden de yaklaşık 360 sporcu olmak üzere toplam 450 sporcu katıldı.

450 SPORCU KATILDI

İstasyon Mahallesi’nde bulunan 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvanın ilk günü açılış ve seremoni ile başladı. Seremoniye Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkan Vekili Oktay Duymaz, Türkiye Taekwondo Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Selçuk Aksak, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı ve çok sayıda spor sever katıldı.

SPORUN DOSTLUĞUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. Bu yıl 5.’sini düzenledikleri Uluslararası Taekwondo Turnuvası’nda bir kez daha sporun birlik beraberliğini ve dostluğunu hep birlikte yaşayacaklarını belirten Akay “Biz her yıl turnuvamızı özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasında gerçekleştiriyoruz. Bu şanlı zaferi bu yıl çeşitli etkinliklerle kutluyoruz” dedi.

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDİYORUZ

Sporu ve sporcuyu önemseyen büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gittiklerini söyleyen Akay “Çok güzel bir organizasyon olmasını temenni ediyor, sporcu kardeşlerimin hepsinin gözlerinden öpüyor ve başarılar diliyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından turnuvada emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU