Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1.'si düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gününde sahne alan ünlü sanatçı Sıla, on binlerce Çerkezköylüye unutul

GÜNDEM 31.08.2018 15:32:00 0
Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk gününde sahne alan ünlü sanatçı Sıla, on binlerce Çerkezköylüye unutulmaz bir gece yaşattı. Konser öncesi konuşan Başkan Vahap Akay, “Ayrışmadan değil beraberlikten yana, ayrılıktan  değil birlikten yana, düşmanlıktan değil kardeşlikten yana bir anlayışla kurduğumuz bu güzel vatanı aynı duygularla, sımsıkı tutunarak, daha çok çalışarak güçlendireceğiz” dedi.

 

 

Ayrışmayacaklarını, ayrıştırmayacaklarını kaydeden Akay “Vefasızlara inat, ‘vefa Türk’ün şiarıdır’ diyen, bugün yediğimiz, yarın yiyeceğimiz ekmekte ciğerlerimizi doldurduğumuz özgürlük havasında, dik başımızla bu aziz yurdun her karış toprağında hakkı var olan Kurtuluş destanımızın baş kahramanı bitmeyecek, tükenmeyecek, sönmeyecek sevdamızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün adını bağıra bağıra gelecek nesillere hep birlikte haykıracağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinin ilk günü saat 21.00’da Fener Alayı yürüyüşü ile başladı.

FENER ALAYI İLE BAŞLADI

Fener alayına Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve İmdat Özgör, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, bazı CHP’li meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Kapalı Pazar Yeri yanında oluşturulan konser alanına kadar yürüdü.

KUVAYİ MİLLİYE DESTANI

Konser alanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Atatürk’ü konu alan slayt gösterisinin ardından Çerkezköy Belediyesi’nin 4 buçuk yıllık çalışmaları slayt eşliğinde sunuldu. Slayt gösterilerinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasına Nazım Hikmet’in “Kuvayi Milli Destanı” isimli şiirini okuyarak başladı.

ÇERKEZKÖY BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ

Çerkezköy’ün bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydeden Akay “Ülkemin dört bir yanından 81 ilinden gelerek, işi için, aşı için bu topraklarda buluşan herkesle birlikte kardeşçe yaşadığımız kentimiz. 4 buçuk yıldır daha mutlu bir Çerkezköy için, parklarında oynayan mutlu çocuklarımız, okulda okuyan kardeşlerimiz, daha fazla spor yapacak gençlerimiz, mahalle evlerinde buluşan kadınlarımız, her sabah kapılarını açtığımız yalnız yaşayan yaşlılarımız için, kültür sanat ile buluşan vatandaşlarımız  için,  zor zamanları, mutlu anları paylaştığımız vatandaşlarımız için, sabah işe giden işçi kardeşlerimiz için sizlerle birlikte el ele kol kola, yan yana yürüdüğümüz, gönül birlikteliğinden aldığımız güçle ilçemizin dört bir yanında durmadan çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

“Bu topraklar için, Çerkezköy’e dair umutlarımız için, geleceğimiz için daha yapacak çok işimiz var” diyen Akay “İnşallah sizlerle birlikte çok çalışarak, daha çok çalışarak bunları da başaracağız. Bugün büyük zaferimizin 96’ncı yıldönümü.  Bizler bugün tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi, yine aynı birlik ve beraberlik duygularımız ile bu topraklara, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Ayrışmadan değil beraberlikten yana, ayrılıktan  değil birlikten yana, düşmanlıktan değil kardeşlikten yana bir anlayışla kurduğumuz bu güzel vatanı aynı duygularla, sımsıkı tutunarak, daha çok çalışarak güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

AYIRMAYACAĞIZ, AYRIŞTIRMAYACAĞIZ

Ayrışmayacaklarını, ayrıştırmayacaklarını, zengin tarihi mirasa sahip çıkacaklarını kaydeden Akay “Tarihimizi tersten okutmayacağız. Türk milletini tarihten silecek olan Sevr paçavrasını imzalayan korkakların kim olduğunu bileceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’ı ve kahramanlarını asla unutmayacağız.  Çanakkale’deki tam bağımsızlık mücadelesin, Samsun’dan başlayan milli mücadele ruhunu Anadolu’nun tüm damarlarına taşıyarak Amasya’da ‘milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyenleri, Erzurum’da, Sivas’ta, ‘milli sınırlar içerisinde vatan bir bütündür, bölünemez’ diyenleri,  ilmek ilmek Anadolu’nun tüm coğrafyasında bir milletin nasıl ayağa kalktığını yeniden hatırlatacağız. Bu milleti yok etmek isteyenlere boyun eğenlerin, buna karşılık bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşanların kimler olduklarını çocuklarımıza, torunlarımıza aktaracağız. Cumhuriyetin temellerinin, kadın erkek, genç yaşlı demeden, Kürt- Türk, Alevi-Sünni demeden cephede omuz omuza aynı topraklarda ay yıldızlı Türk bayrağı altında yaşamak için bugünler olduğunu anlatacağız” dedi.

“ATATÜRK’ÜN ADINI BAĞIRA BAĞIRA HAYKIRACAZĞIZ”

Savaşlarda erkek nüfusunu tamamlayan, kimi zaman düşen bombalar arasında su taşıyan, kimi zaman toprağı ekercesine siper kazan vefakar, cefalar Türk kadınını anlatacaklarını söyleyen Akay “Halide Edip’leri, Halime Çavuş’ları, Kara Fatma’ları anlatacağız. Çiğiltepe Komutanı Reşat Beyi, Süvari birliğiyle İzmir’e giren Fahrettin Altay’ı, kahraman pilotlarımız anlatacağız. Ve unutmayacağız. Vefasızlara inat, ‘vefa Türk’ün şiarıdır’ diyen, bugün yediğimiz, yarın yiyeceğimiz ekmekte ciğerlerimizi doldurduğumuz özgürlük havasında, dik başımızla bu aziz yurdun her karış toprağında hakkı var olan Kurtuluş destanımızın baş kahramanı bitmeyecek, tükenmeyecek, sönmeyecek sevdamızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün adını bağıra bağıra gelecek nesillere hep birlikte haykıracağız. Selam olsun Afyon Ovası’na, selam olsun Kocatepe’ye, selam olsun İzmir’in dağlarında açan çiçeklere, selam olsun bu topraklar için şehit olan atalarımıza, selam olsun kahraman Mehmetçiklere, selam olsun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kudretli komutanlarına ve selam olsun memleketimizin kurucusu, kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze ve onun silah arkadaşlarına” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Akay’ın konuşmasının ardından sahne alan Sıla Çerkezköylülere unutulmaz saatler yaşattı. Sıla’nın şarkılarına dinleyiciler de zaman zaman eşlik etti. Konserin ilerleyen bölümlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Sıla’ya çiçek takdim etti. Sıla’ya ve ekibine teşekkür eden Oral Karakaya “Kendisinin dik duruşu ve Atatürk sevgisini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destekliyoruz.  Ayrıca 4 buçuk yıldır ekibiyle birlikte gece gündür Çerkezköy’e hizmet etmek için çalışan , boş bulduğu her metrekare alanı yeşil alana çocuk parkına çeviren, kentin temel sorunlarını çözüp Trakya’da bir kültür ve sanat şehri haline dönüştüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Festivalin 30 Ağustos’a denk gelmiş olmasının özel bir önem ifade ettiğini kaydeden Karakaya, “Çünkü 30 Ağustos Anadolu halkının, Türk ulusunun emperyalizmi yendiği bir gündür. 30 Ağustos Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, onun başkomutanlığında düşmanların yurttan atıldığı, modern Türkiye’nin kuruluşu için ilk adımın atıldığı dündür. Bu cumhuriyetin temel taşlarından birisidir. Hepimizin unutmaması gereken bir şey var.  Cumhuriyet çok kolay kurulmadı. Hep birlikte buna sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” dedi. Karakaya’nın ardından Sıla konserine devam ederek sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirdi.

GAZETECİLERE ZOR ANLAR YAŞATILDI

Sıla’nın sahneye çıkışı öncesi, etkinliği takip eden gazeteciler özel güvenlik görevlileri tarafından sahnenin önünden uzaklaştırılırken, Sıla’nın konseri sırasında görüntü almalarına da izin verilmedi. Sahnenin yan tarafına alınan gazetecilerin önüne güvenlik görevlilerinden adeta bir set çekilirken, gazetecilerin tepkisinden sonra ilk 3 şarkıda fotoğraf çekimine izin verildi.

Sıla, geçtiğimiz yıl da Çorlu’da düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne almış ve basın mensuplarının ilk üç şarkıda görüntü almalarına izin verilirken, daha sonra gazeteciler alandan korumalar tarafından çıkarılmıştı.

 

 Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Özge MERİÇ