Türk Eximbank irtibat ofisi açtı

Türk Eximbank Çorlu İrtibat Ofisi dün itibariyle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet vermeye başladı. Türk Eximbank Çorlu İrtibat Ofisi'nin açılış töreni Çorlu Ticaret ve Sanayi OdasÄ?

GÜNDEM 28.08.2018 18:15:00 0
Türk Eximbank irtibat ofisi açtı

 

 

Türk Eximbank Çorlu İrtibat Ofisi dün itibariyle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet vermeye başladı. Türk Eximbank Çorlu İrtibat Ofisi'nin açılış töreni Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Eğitim Salonu’nda düzenlendi.

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Üyeleri ve Komite Üyelerinin katıldığı açılış töreninde; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 26. Dönem Tekirdağ AK Parti Milletvekili Metin Akgün, Siyasi Parti, Kurum ve Kuruluşlar ile Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, firma sahipleri ve basın mensupları yer aldı.

 

"HEDEFE ULAŞACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK"

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Erdim Noyan, "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine beş yıldızlı hizmet verdiği daha önce tescillemiştir. Türk Eximbank Çorlu İrtibat Bürosu sürdüreceğimiz A kalite Dünya standardında hizmetin teminatı olacaktır. Türkiye ihracatı yüzde 10 büyürken, 2018’de 46 milyar dolarlık hedef belirleyen Türk Eximbank’ın bölgemizdeki firmalarımızın faaliyetleri doğrultusunda bu hedefe ulaşacağından şüphemiz yoktur. Tekirdağ’a toplam 316 milyon dolar destek veren Türk Eximbank’ın bu irtibat ofisiyle beraber bu sayıyı yükseltmesi en büyük amacımızdır” dedi.

 

"SANAYİNİN BÜYÜK BİR PARÇASIDIR"

 

Çorlu TSO'nun faaliyetlerini her geçen gün genişlettiğini dile getiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Üyelerimizin ufkunu açacak çalışmaları koordine etmektedir. Bölgenin tanıtımı ve kalkınması için var gücümüzle çalıştığımızı belirtmek istiyorum. Ülke sanayisinin büyük bir parçasına sahip olan Çorlu’da ülkemizin sanayisinin kalkınmasına en büyük desteği sağlayan Türk Eximbank’ın Çorlu İrtibat Bürosu’nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Odamız olarak 7 bin 400 aktif üye 900 sanayici üyeyle bölgede faaliyet gösteriyoruz. Trakya’nın en büyük kurumu halindeyiz. Çorlu’muzda Türkiye’nin en büyük üretici noktalarından bir tanesidir. Odamız ve Türk Eximbank arasında yapılan bu işbirliği ile birlikte bölge ihracatının çok farklı yerlere geleceğine inancımız tamdır" dedi.

 

"HEDEFİMİZ 15 BİN FİRMAYLA ÇALIŞMAK"

 

Toplantıda konuşma yapan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türk Eximbank’ın çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgiler vererek sunumların son derece başarılı ve Avrupa standartlarında olduğunu belirtti. Yıldırım, "Bugün itibariyle 10 bine yakın ihracatçıyla çalışıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 3 yılın sonuna kadar düzenli ihracat yapan 15 bin firmayla çalışmaktır. 32 yıldır diğer bankalar üzerinden ihracatçılarla konuşan Eximbank’ı doğrudan ihracatçılar ile çalışır hale getirdik. Şu an Ankara, İstanbul, Gaziantep, Denizli, Bursa, Kayseri, Antalya, Konya’da ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve size yakın Çerkezköy OSB’de şube açtık. Bugün Trakya’nın sanayi merkezi olan Çorlu’da Türkiye’nin en büyük kurumlarından bir tanesi olan Çorlu TSO’da irtibat büromuzu açıyoruz. Burada bir irtibat ofisi açmak çok önemliydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Yıldırım'ın ardından konuşan Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu’nun ve Çorlu TSO’nun öneminden bahsettiği konuşmasında bölge sanayisinin büyüklüğüne dikkat çekti. Aygun, Türk Eximbank’ın Çorlu’da açılmasının bölge açısından çok büyük bir atılım olacağına dikkat çekti.

 

"ÖNEMLİ VE DEĞERLİ SANAYİCİLERE SAHİBİZ"

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Son yıllarda yapılan sosyal faaliyet yatırımları ve eğitim yatırımları ile ciddi çalışmalar yapılıyor. Burada önemli ve değerli sanayicilere sahibiz. Eximbank ile beraberde sanayicilerimiz daha efektif şekilde çalışmış olacaklar. Önümüzdeki zamanlarda yeni bir şube ile Bölgede ki sanayi ve ticaretin gelişmesi için katkılarda da bulunacaklardır. Böyle bir hizmeti getiren Çorlu TSO ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a da teşekkür ediyorum” dedi. Açılış toplantısının ardından kurdele kesimi yapıldı ve Türk Eximbank İrtibat Bürosu ziyaret edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU