Gurbetçi yoğunluğu devam ediyor

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaz tatillerini geçirmek için gelen ve yaşadıkları ülkelere gitmek için dönüş yoluna geçen gurbetçiler Kapıkule Sınır Kapısı'nda çift sıra halinde 3 kilom

GÜNDEM 28.08.2018 17:38:00 0
Gurbetçi yoğunluğu devam ediyor

 

 

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaz tatillerini geçirmek için gelen ve yaşadıkları ülkelere gitmek için dönüş yoluna geçen gurbetçiler Kapıkule Sınır Kapısı'nda çift sıra halinde 3 kilometre araç kuyruğu oluşturdu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye giriş yapan Kapıkule sınır Kapısı'ndan 143 bin 744 araç ile 544 bin yolcudan bugüne kadar, 93 bin 702 araç ile 376 bin yolcunun çıkış yaptığını açıkladı. 


Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğun devam etmesi üzerine açıklama yapan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri kuyruğun, gurbetçilerin aynı anda çıkış yapmak için sınır kapılarına gelmeleri nedeniyle oluştuğunu belirtti. 

 

376 BİN KİŞİ ÇIKIŞ YAPTI

 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililer 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye'ye Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 143 bin 744 araç ile 544 bin yolcudan bugüne kadar, 93 bin 702 araç ile 376 bin yolcunun çıkış yaptığını açıkladı. Önümüzdeki hafta sonu yoğunluğun devam edeceğini belirten yetkililer, başta Kapıkule olmak üzere, Avrupa'ya açılan diğer Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala ve Dereköy Sınır Kapısı'ndan 1 milyonun üzerinde gurbetçinin ülkeye giriş yaptığını ve büyük çoğunluğunun tatillerini bitirmelerinin ardından ülkelerine dönüş yaptıklarını belirtti.

"BİZİM ÇİLEMİZ HEP AYNI"


Erdal Atakan, Almanya'dan gelerek yıllık iznini Ordu'da ailesiyle geçirmesinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için 2 saat kuyrukta beklediğini dile getirerek, "Ordu'dan 24 saat önce çıkış yaptık. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan kuyruk var ama İstanbul'da daha fazla bekledik. Bayram dönüşü her yerde uzun araç kuyrukları var. Türkiye'nin her yerinde durum aynı" dedi. Antalya'da tatilin ardından Avusturya'ya dönmek için kuyrukta bekleyen Ali Saitöztuna ise, "Bizim çilemiz hep aynı. Bu kadar yoğun olduğunu bilseydim hiç gelmezdim. Bu kuyruklar azalacağına hep uzuyor. Gurbetçinin çilesi bitmez" diye konuştu. Kapıkule Sınır Kapısı'nde görevli polis ve jandarma ekipleri araçların bazılarını diğer sınır kapılarına yönlendiriyor.

Haber / Özge MERİÇ