Balık Festivali yoğun ilgi gördü

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin kuruluşunun 60. Yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri coşkuyla karşılandı. Kültür sanat, spor gibi birçok etkinliğin yer aldığı

GÜNDEM 28.08.2018 17:35:00 0
Balık Festivali yoğun ilgi gördü

 

 

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin kuruluşunun 60. Yılına özel düzenlenen Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri coşkuyla karşılandı. Kültür sanat, spor gibi birçok etkinliğin yer aldığı Marmaraereğlisi Balık Festivali halkın yoğun katılımı ile başladı.

 

Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri kapsamında ilk olarak sokak basketbol turnuvası yapıldı. Yaklaşık 20 takımın yaptığı müsabakalarla başlayan sokak basketbol turnuvasında ilk tur eşleşmeleri tamamlandı. Marmaraereğlisi Balık Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen tavla turnuvasında ilk tur müsabakaları tamamlandı.


"DEĞERLİ ESERLER ÜRETİLİYOR"

 

Marmaraereğlisi Belediyesi Gençlik Merkezi’nde Meslek Edindirme Kursuna katılan kursiyerlerin ve yaz kursu öğrencilerinin yıl sonu sergisi Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binası alanında açıldı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Gençlik Merkezimizde kursiyerlerimizin ve yaz okulu öğrencilerimizin hazırladığı el emeği göz nuru eserler ilk kez belediye binamızda sergileniyor. Vatandaşlarımıza meslek edindirmek, gençlerimizi daha iyi eğitmek adına açtığımız kurslarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Kurslarımıza katılan ev hanımları ek gelir sağlarken aynı zamanda meslek sahibi oluyorlar. Sır altı çini, el işi, mozaik ve birbirinden değerli eserler üretiliyor. Meslek Edindirme kurslarımızın yanı sıra burada yaz okulu kurslarımıza katılan öğrencilerimizin el işi, görsel sanat eserleri de burada. İngilizce, matematik, bilgisayar, görsel sanatlar gibi alanlarda öğrencilerimiz kendilerini geliştiriyor ve eğitimlerini destekliyorlar. Sergimize katılan herkese teşekkür ediyor, emeği geçen öğretmenlerimizi ve tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

 

SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın açılış konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında Meslek Edindirme Kurslarına katılan kursiyerlerin hazırladığı, sır altı çini, seramik, el işi, resim ve yaz okulu kursiyer öğrencilerinin el işi çalışmaları ile geri dönüşüme dikkat çekmek adına pet şişe ve atıklardan yaptıkları görsel tasarımlar sergilendi. Perinthos Bazilikası mozaiklerinin bire bir aynısı olan ve kursiyerler tarafından yapılan mozaik çalışmaları sergide büyük beğeni topladı.

 

Haber / Özge MERİÇ