Üzüm bağları inceleniyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nin bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında düzenlenen Sofralık En Güzel Üzüm YarıÅ?

GÜNDEM 28.08.2018 15:46:00 0
Üzüm bağları inceleniyor

 

 

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nin bu yıl dördüncüsü düzenlenecek. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında düzenlenen Sofralık En Güzel Üzüm Yarışması için başvuran üreticilerin bağları, jüri heyeti tarafından incelenmeye başlandı.

 

10 üzüm üreticisinin başvuru yaptığı Sofralık En Güzel Üzüm Yarışması için jüri heyeti tek tek tüm bağları ziyaret ederek değerlendirmelere başladı. 10 farklı kritere göre değerlendirilecek olan üzümlerde, tane görünümü, tat ve aroma, kabuk kalınlığı, çekirdek özellikleri ve salkım yapısı, bağların genelinde ise genel görünüm ve bakım gibi kriterlere göre puanlama yapılacağı ifade edildi.

 

UZMAN İSİMLER YER ALIYOR

 

Sofralık En Güzel Üzüm Yarışması kapsamında uzman isimlerden oluşturulan yarışma jürisinde Tekirdağ  Ziraat Mühendisleri Odası’ndan Ahmet Semih Yaşasın, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nden Seda Gökgöz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Demir Kök, Süleymanpaşa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Onur Afat, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden Serkan Candar ve Tekirdağ Ziraat Odası’ndan Salim Bulut yer alıyor.

 

DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ ANLATTI

 

Jüri Başkanı Tekirdağ Ziraat Odası Temsilcisi Salim Bulut, “Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘En İyi Sofralık Üzüm Yarışması’ jürisi olarak yarışmaya katılan üreticilerin bağlarını geziyoruz. Bağın en az 3 dekar olması, Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunması, aynı tip üzümlerin yer alması ve sofralık üzümlerden oluşması kriterlerimizin bazılarını oluşturuyor,” dedi.

 

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK

 

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından dördüncüsü gerçekleştirilecek Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında düzenlenen Sofralık En Güzel Üzüm Yarışması sonuçları jürinin inceleme ve değerlendirmelerinin ardından 9 Eylül Pazar günü sahil dolgu alanında yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

 

Haber / Özge MERİÇ