Personel ilk yardım konusunda bilgilendiriliyor

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde üniversitenin akademik ve idari personeline yönelik ilk yardım eğitimleri veriliyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda İlk Yardı

GÜNDEM 28.08.2018 15:36:00 0
Personel ilk yardım konusunda bilgilendiriliyor

 

 

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde üniversitenin akademik ve idari personeline yönelik ilk yardım eğitimleri veriliyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde düzenlenen eğitimler İlk Yardım Eğitmeni Öğr. Gör. Vedat Açar tarafından hem teorik hem de uygulamalı olarak veriliyor.

 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yer alan İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde verilen eğitimlerde ilk yardım eğitmeni Öğr. Gör. Vedat Açar, tarafından herhangi bir kaza veya hastalanma sonucu hastaya nasıl ilk yardım yapılacağı teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı tekniklerle anlatılıyor.  İlk yardım eğitimlerinde 69 personele, yeni katılanlar için 16 saat temel eğitim, daha önce ilk yardım eğitimi ve sertifikası almış olanlar için ise 8 saat güncelleme eğitimi verilecek. İlk yardım eğitiminin ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek sınav sonucunda başarılı olanlara 3 yıllık ilk yardım sertifikası verilecek.

Haber / Özge MERİÇ