Son gün yoğunluğu yaşanmadı

7143 sayılı Kanun  kapsamında yapılandırma başvuruları dün sona erdi.  Vergi borcu olan çok sayıda vatandaş, yapılandırma için başvuru işlemlerini internet üzerinden yapınca, önceki yıllard

GÜNDEM 28.08.2018 00:01:00 0
Son gün yoğunluğu yaşanmadı

31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı,Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirim,peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi, vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim,  işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi,  eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme,  matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet,  inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme,  yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi gibi pek çok imkan tanıyan 7143 sayılı Kanunun getirdiği kolaylıklardan yararlanmak için başvurular dün sona erdi.

 

ÖDEMELER EYLÜL AYINDA

 

Önceki yapılandırma dönemlerinin aksine bu kez Çerkezköy Vergi Dairesi’nde son gün yoğunluğu yaşanmadı. Yapılandırma imkanından yararlanmak isteyenler çok sayıda vatandaş vergi dairelerine gitmeden, www.gib.gov.tr ile e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden başvuruda bulundu. Başvuru sürecinin ardından, vergi dairelerine ödemeler ise eylül ayında gerçekleştirilecek.

 

GECE 23:59’A KADAR HİZMET VERDİLER

 

Sosyal Güvenlik Kurumu ve diğer kurumlara olan borçlar için yapılandırmalar dün sona erdi. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için Çerkezköy Sosyal Güvenlik Müdürlüğü ve diğer Sosyal Güvenlik Müdürlükleri saat 23:59’a kadar hizmet verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU