Son gün 6 Eylül 

Özel okullarda öğrenim gören - görecek öğrenciler için verilecek "Eğitim ve Öğretim Desteği" başvurularında son gün 6 Eylül. Özel okul teşvik başvuruları öğrencilerin halen ?

GÜNDEM 26.08.2018 19:28:00 0
Son gün 6 Eylül 

Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin listesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden 7 Eylül tarihinde açıklanacak. Özel okulda kayıtlı olmayan teşvik kazanan öğrenciler 7 – 14 Eylül tarihleri arasında tercih işleminde bulunacaklar. 17 Eylül’de tercih sonuçları açıklanacak. Öğrenciler 17 – 21 Eylül tarihleri arasında tercih ettikleri özel okullara nakil ve kayıt işlemlerini yapacaklar. 

 

E-OKUL ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILACAK

 

Özel okullarda, 2018-2019 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye, okul öncesi eğitim kurumları için 3 bin 290’ar lira, ilkokul ve temel lise için 3 bin 960’ar lira, ortaokul ve ortaöğretim için de 4 bin 610’ar lira destek ödemesi yapılacak. Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek, yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin veli veya vasileri, eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı bulundukları resmi veya özel okullardan e-Okuldaki, “Özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği” menüsü üzerinden başvuru yapacak. Eğitim öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin veli veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kayıtlarını yaptırarak bu okullardan başvuruda bulunabilir. 

 

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU ŞARTLARI

 

Özel okul teşvik başvuru şartları da şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, okul öncesi eğitimde 17 Mart 2013 ile 17 Eylül 2014 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak, ilkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla kayıt şartlarına sahip olmak, beşinci sınıfa devam edeceklerde 17 Eylül 2018 tarihi itibariyle ortaokul veya imam- hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak, ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak, eğitim ve öğretim desteği alırken 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak, resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak, eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak.”

 

Haber / Menşure KARDEŞ