'Bayramların birleştirici bir gücü var'

Kapaklı'da düzenlenen bayramlaşma programında konuşan kaymakam Mehmet Yüzer, "Bugün hepimiz hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin buluştuk. Nasıl ki bizleri birleştiren İstiklal Marşımız, bayraÄ

GÜNDEM 24.08.2018 14:59:00 0

Kurban Bayramı dolayısıyla Kapaklı protokolü bayramın ilk günü düzenlenen bayramlaşma programında vatandaşlarla bayramlaştı. Recep Güven Parkı’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Emre Atasoy, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“BAYRAMLARIN AYRI BİR ÖZELLİĞİ VAR”

 

Bayramlaşma programında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kurban Bayramı’nın önemine vurgu yaptı. Kapaklı’da 81 ilden insanın yaşadığını söyleyen Mandalı “Birbirimize kızma, küsme, parti ayrımı yapma lüksüne sahip değiliz. Bu mübarek bayramların ayrı bir özelliği olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Bugün maddi imkanı olan vatandaşlarımız, kurban ibadetini yerine getiriyor. Allah kabul etsin. Bu ibadeti yaparken de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza vermeye özen gösterelim” dedi.

 

“HEPİMİZ AYRIM GÖZETMEKSİZİN BULUŞTUK”

 

Mandalı’nın ardından konuşan siyasi parti temsilcileri de, vatandaşların Kurban Bayramını kutladı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de bayramların birleştirici bir güce sahip olduğunu dile getirdi. Yüzer “Bayramlarda Sıla-i rahim yapmak dinimizin de emrettiği bir husus” dedi. Kapaklı’nın çok fazla göç alan bir ilçe olduğu için nüfusun çok büyük bir bölümünün bayramda memleketine gittiğini kaydeden Yüzer “Bugün hepimiz hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin buluştuk. Nasıl ki bizleri birleştiren İstiklal Marşımız, bayrağımız, dilimiz varsa; dini bayramlarımız da bizleri birleştiren bir husustur” dedi. Yüzer, programa katılan tüm vatandaşların bayramını kutladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU