Yaz Spor Okulu'nun kapanışı yapıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 19 farklı branşta düzenlenen Yaz Spor Okulu'nda 30 temmuz'da başlayan 2. Dönem Cuma günü sona erdi. Programda işret dili kursiyerleri eğitmen Kübra Yeniceli e?

SPOR 19.08.2018 10:30:00 0
Yaz Spor Okulu

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 19 farklı branşta düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda 30 temmuz’da başlayan 2. Dönem Cuma günü sona erdi. Programda işret dili kursiyerleri eğitmen Kübra Yeniceli eşliğinde hazırladıkları şarkı gösterisini sundu.  Öğrencilerin gösterisinin ardından Yaz Kursları’nda görev alan eğitmenlere plaketleri takdim edilirken, yaz spor okulunu tamamlayan öğrencilere de belgeleri verildi.

 

 

 

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Yaz Okullarının kapanışı dolayısıyla saat 17:00’da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan Yaz Okulları kapanış programı İstiklal Marşı’nın okunması ile devam ederken, işaret dili kursiyerleri de İstiklal Marşı’nı işaret dili ile okudu.

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, “Çerkezköy’de yaptığı işlerle çığır açan, kültür sanat anlamında çığır açan Belediye Başkanımız Vahap Akay burada olmayı çok isterdi. Size selamları var. Çocuklarını yaz spor okuluna gönderen anne babalara, çocuklarla kendi çocukları gibi ilgilenen hocalarımıza ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Yaz Spor Okulu’nun bu yıl 19 farklı branşta düzenlendiğini kaydeden Bayram “İnşallah yeni yapılacak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kültür Merkezi gibi spor, sanat, kültürel alanlarda, çocuklarımızın yüzünü güldürecek yatırımları yapmaktan kaçınmayan belediye başkanımız eşliğinde bu çocuklar daha güzel eğitim alacaklar” dedi.

ŞARKILARI İŞARET DİLİ İLE OKUDULAR

Enver Bayram’ın konuşmasının ardından İşaret dili kursiyerleri, eğitmen Kübra Yeniceli eşliğinde hazırladıkları şarkı gösterisini sundu.  Öğrencilerin gösterisinin ardından Yaz Kursları’nda görev alan eğitmenlere plaketleri takdim edilirken, yaz spor okulunu tamamlayan öğrencilere de belgeleri verildi.

EN FAZLA  İLGİ YÜZMEYE

Belediye tarafından iki dönem halinde toplam 19 branşta düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda en fazla ilgiyi yine Yüzme branşı görürken, Yüzme branşına toplam bin 473 öğrenci katıldı. Yüzme branşından sonra en fazla ilgili Futbol branşı görürken, Futbol branşına toplam 474 öğrenci katıldı. Basketbol kursuna 314, Bağlama kursuna 20, Bilgisayar kursuna 17, Gitar kursuna 72, Güreş kursuna 17, Halkoyunları kursuna 58, Heykel kursuna 25, İngilizce kursuna 182, İşaret Dili kursuna 43, Karate kursuna 127, Kort Tenis kursuna 38, Masa Tenisi kursuna 37, Okçuluk kursuna 53, Resim kursuna 93, Satranç kursuna 74, Voleybol kursuna 171, Yaratıcı Drama kursuna 35 olmak üzere bu yıl 19 branşta açtığımız Yaz Spor Okulu kurslarımıza toplam 1931 öğrencimiz kayıt yaptırdı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU