Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı. Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Kapaklılı iş adam?

GÜNDEM 19.08.2018 10:55:00 0
Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı

 

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı. Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Kapaklılı iş adamı Bilal Acar, Kapaklı, Çerkezköy ve Tekirdağ’daki tüm güreş severleri güreşlere davet etti.

 

 

 

23 Ağustos’ta düzenlenecek olan Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 5 yıldır ağalığını yapan Kapaklılı iş adamı Bilal Acar koordinatörlüğünde, Vezirköprü Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile yapılacak olan tarihi geleneksel güreşlere yöre halkı başta olmak üzere Kapaklı ve Çerkezköy’den de çok sayıda güreş severin katılması bekleniyor.

BİNİN ÜZERİNDE PEHLİVAN TER DÖKECEK

Güreşler için, bayram öncesi Ankara’daki siyasi ve bürokratlara davetiyelerini elden ulaştıran Vezirköprü Kunduz Yağlı Güreşler Ağası Bilal Acar, 3 gün boyunca siyasileri ve bürokratları ziyaret ederek güreş etkinliğine davet etmek için ter dökerken, güreşlere katılacak pehlivanlar da Vezirköprü’ye bağlı Kunduz Yaylası’nda ter dökecek.

5 YILDIR ÜST ÜSTE AĞALIK YAPIYOR

64 başpehlivan ve 13 kategoride binin üzerinde güreşçinin gün boyu güreşeceği etkinlikte, geçtiğimiz yıl Fatih Atlı’nın aldığı başpehlivanlığı bu yıl kimin alacağı merak edilirken, 5 yıldır üst üste güreş ağalığı yapan Bilal Acar’ın yeniden ağalığa aday olup olmayacağı da 23 Ağustos’ta belli olacak.

MANDALI’YA ZİYARET

Ankara’daki ziyaretlerinin ardından, 23 Ağustos Perşembe günü saat 09.00 'da düzenlenecek olan organizasyon için çalışmalarını sürdüren Vezirköprü Kunduz Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağası Bilal Acar, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret ederek güreşlere davet etti.

‘’HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM’’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Kapaklımızın bilinen iş adamlarından Bilal Acar’ın gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. Nazik daveti için de kendisine teşekkür ediyor, etkinliklerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Bilal Acar, Kapaklı, Çerkezköy ve Tekirdağ protokolünü de ziyaret ederek güreşlere davet ederken, “Güreşlere bölge halkının yanı sıra Kapaklı ve Çerkezköy’den de çok sayıda güreş severin katılmasını bekliyoruz. Tüm güreş severleri etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU