İlk ürünü getirene yağ hediye

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ayçiçeği alımına başladı. İlk ürünü teslim eden Mehmet Berber'e 18 kilogramlık ayçiçek yağı hediye edildi

GÜNDEM 17.08.2018 14:51:00 0
İlk ürünü getirene yağ hediye

 

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ayçiçeği alımına başladı. İlk ürünü teslim eden Mehmet Berber’e 18 kilogramlık ayçiçek yağı hediye edildi. Bu yıl daha fazla rekolte beklediklerini ifade eden S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal “Bu yıl hava koşullarının beklentilerimizden daha iyi olması ve yağışların bol olması biz çiftçileri sevindirdi. Bu yıl önceki geçen yılın da rekorunu kırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

BAYRAM SONRASINDA DA DEVAM EDECEK

Cuma günü başlayan ayçiçeği alımları bayram sonrası da devam edecek. Alım kampanyasının, tarlada ürün kalmayıncaya kadar devam edeceğini kaydeden S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, ilk gün 5 ton 500 kilogram ürün alındığını ifade etti. Alımı duyan üreticilerin Yanıkağıl Mahallesi’ndeki Alım Merkezi’ne gelmeye başladığını dile getiren Ünal, “Alımlar bayram sonrasında da hızla devam edecek” dedi.

AYÇİÇEK YAĞI HEDİYE ETTİ

Alım merkezi’ne ürününü ilk getiren üretici Yanıkağıl Mahallesi’nden Mehmet Berber oldu. Mehmet Berber’in 2 ton 587 kilogram ürün teslim ettiğini kaydeden Ünal, ilk ürünü teslim eden üreticiye 18 litrelik ayçiçeği yağı hediye etti.

DAHA FAZLA REKOLTE BEKLENİYOR

Ayçiçeği rekoltesinde geçen yıl, son yılların en büyük rekorunu kırdıklarını ifade eden Ünal “Bu yıl da geçen yılın rekorunu kıracağız” dedi. Bu yıl daha fazla rekolte beklediklerini ifade eden Ünal “Bu yıl hava koşullarının beklentilerimizden daha iyi olması ve yağışların bol olması biz çiftçileri sevindirdi. Bu yıl önceki geçen yılın da rekorunu kırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU