Makedonya'da Türkiye'yi temsil ettiler

Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu Yörük Festivali etkinliklerine katıldı. Makedonya Radoviş İlçesi'nde 12'ncisi düzenlenen Yörük Festivali'nde ülkemize ait halk oyunları gösterilerini sunan ekip festiva

GÜNDEM 16.08.2018 16:25:00 0
Makedonya

 

 

Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu Yörük Festivali etkinliklerine katıldı. Makedonya Radoviş İlçesi'nde 12'ncisi düzenlenen Yörük Festivali'nde ülkemize ait halk oyunları gösterilerini sunan ekip festivalde yer alan davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Makedonya'nın doğusunda farklı şehirlerde yaşayan Yörük Türkleri, yılın belli zamanlarındaki etkinlikler vasıtasıyla bir araya geliyor. Yörük Türkleri'nin yoğun olarak yaşadığı Radoviş kenti, geleneksel Yörük şenliklerine bu sene bir kez daha ev sahipliği yaptı. 

 

12'NCİSİ DÜZENLENDİ

 

Makedonya’nın Radoviş şehrinde bu sene 12.si düzenlenen Yörük Festivalinde yer alan Ergene Belediyesi Halk Oyunları topluluğu festival etkinlikleri kapsamında ülkemize ait halk oyunları gösterilerini sundu. Radoviş’te festival kapsamında halk oyunları gösterilerinin yanı sıra, yine farklı ülkelerden gelen ekipler tarafından tiyatro gösterimi ve yağlı güreş müsabakaları da yapıldı. Bu seneki etkinlik yarışmalarına ayrıca tenis ve futbol müsabakaları da eklendi. Makedonya’nın Radoviş şehrinden Ergene ilçesine göç etmiş vatandaşlarında ilgi gösterdiği festivale, geçen yıl Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve belediye meclis üyeleri de katılım yaparak, festival coşkusuna tanıklık etmişlerdi.

 

Haber / Özge MERİÇ