Yunan askerlere özel uçak

Edirne'de 1 Mart'ta Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye sırasında Türkiye'ye geçtikleri için tutuklanan ve yaklaşık 6 aylık tutukluluğun ardından tutuksuz yargılanm

GÜNDEM 15.08.2018 16:30:00 0
Yunan askerlere özel uçak

 

Edirne’de 1 Mart'ta Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye sırasında Türkiye'ye geçtikleri için tutuklanan ve yaklaşık 6 aylık tutukluluğun ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis’in (29) Yunanistan hükümetinin Çorlu’ya gönderdiği özel uçağa binerek ülkelerine döneceği öğrenildi.

 

 

Edirne’de, geçen Mart ayında devriye sırasında Türkiye'ye geçtikleri için tutuklanan Yunan askerler teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis (29), savcılığın tahliye talebi sonrasında tutukluluk değerlendirilmesinin yapıldığı Edirne 2'nci Sulh Ceza Hakimliği' tarafından tahliye kararı verildi.

ESKİ SAVUNMALARINI TEKRAR ETTİLER

Yunan askerler, önceki gün, her ay düzenli olarak Sulh Ceza Hakimliği'nde görülen tutukluluk gözden geçirme duruşmasına getirildi. Yunan askerler duruşmada eski savunmalarını tekrar ederek serbest bırakılmalarını istedi. Edirne 2'nci Sulh Ceza Hakimliği dosyadaki delillerin toplandığını şüpheli Yunan askerlerinin sadece askeri yasak bölgeye girme suçu dikkate alındığında tutuklu kaldıkları sürenin ölçülü olmayacağını ifade ederek herhangi bir adli kontrol şartı koymadan tahliyesine karar verdi.

ÖZEL UÇAK

Edirne'de, haklarında verilen tahliye kararının ardından Yunan askerler teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden çıkarıldı. Sağlık kontrolü için Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne getirilen Yunan askerler için polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Yunan askerler Edirne Jandarma Komutanlığı araçlarıyla hastaneye getirilerek garaj kapısı bölümünden içeri alındı. Basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için acil girişine iki minibüs çekilirken, Edirne Cumhuriyet Başsavcı vekili Eşref Çağdaş Bal da hastaneye gelerek Yunan askerlerin sağlık kontrolünü yakından takip etti. Yaklaşık yarım saat süren adli muayenenin ardından hastanenin garaj bölümüne indirilen Yunan askerler camları siyah başka bir araca alınarak hastaneden çıkarıldı. Tahliye kararı verilen askerler için Yunanistan hükümetinin Çorlu’ya gönderdiği özel uçağa binerek ülkelerine döneceği öğrenildi.

Haber / Şaban KARDEŞ