Valilik soruşturma başlattı

Kırklareli Valiliği, Mutlu Deresi'ne kanalizasyon atıklarının boşaltılması olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Doğanın kirletilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin "D

GÜNDEM 15.08.2018 16:26:00 0
Valilik soruşturma başlattı

 

Kırklareli Valiliği, Mutlu Deresi'ne kanalizasyon atıklarının boşaltılması olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Doğanın kirletilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin “Dupnisa Mağarası'na foseptik yapmamızdaki amaç, dereyi kirletmemek. Kamu görevlisi olarak böyle bir talimat vermemize rağmen gidip, ilgili kişinin foseptikten atıkları çekip, dereye akıtması açık bir suçtur. Devletin parası da israf edilmektedir. Böyle bir şey olamaz” dedi.

 

 

 

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İl Özel İdaresi'ne ait resmi plakalı vidanjörden Mutlu Deresi'ne kanalizasyon atıkları boşaltıldığı iddia edildi. Dereye vidanjörden 8 kez atık bırakıldığı öne sürüldü.

SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞILDI

Demirköy ilçesindeki Balaban köyü mevkisinde, hayvanların sulandığı Mutlu Deresi'ne, Kırklareli İl Özel İdaresi'ne ait resmi plakalı vidanjörden kanalizasyon atıkları bırakıldı. Bu anlar, bölgede hayvancılık yapanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, sosyal medyadan da paylaşılan görüntüler, tepkiye yol açtı.

“BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin de, İl Özel İdaresi'ne ait vidanjörden dereye atık bırakılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Doğanın kirletilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Bilgin “Dupnisa Mağarası'na foseptik yapmamızdaki amaç, dereyi kirletmemek. Kamu görevlisi olarak böyle bir talimat vermemize rağmen gidip, ilgili kişinin foseptikten atıkları çekip, dereye akıtması açık bir suçtur. Devletin parası da israf edilmektedir. Böyle bir şey olamaz. Çevreye zarar vermek açıkça budur. İlgili kişi hakkında soruşturma başlatıldı” açıklamasını yaptı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU