Mandalı: Üretmemiz gerekiyor

Halk Toplantısı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, çalışmalarla ilgili bilgi verirken, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi. Son günlerde yaşanan ekonomik

GÜNDEM 14.08.2018 18:03:00 0
Mandalı: Üretmemiz gerekiyor

 

Halk Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, çalışmalarla ilgili bilgi verirken, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi. Son günlerde yaşanan ekonomik savaşla ilgili de konuşan Mandalı, “Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Biz Kuvayi Milliye ruhundan geliyoruz” dedi. Türk Lirasına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Mandalı “Dış borcumuz 2002’ye kadar 100 milyar dolardı, şimdi ise 500 milyar dolara yakın bir dış borcumuz oldu. Borçlanmaya devam ediyoruz. Üreten değil, tüketen bir ülke haline geliyoruz. Satılmış fabrikalarımızın yerine yeni fabrikalar kurulmuş olsaydı dolar ve euro’dan bahsetmezdik. Üretmemiz, üretmemiz, üretmemiz gerekiyor. Teknolojiyi gerekirse ithal alacağız, ama kendi beyinlerimizle, kendi gençlerimizle üreteceğiz. Üretim yaparak dünya ile rekabet edebilecek duruma gelmemiz lazım” dedi.

 

 

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Halk Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Saat 14:00’da Recep Güven Parkı’nda düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sonrasında da belediyenin 4 buçuk yılda yaptığı çalışmalar slayt eşliğinde anlatıldı.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

23 milyon 500 bin liralık yatırımla hayata geçirilen kültür merkezi projesinde sona gelindiği, 2018 yılı sonunda vatandaşların kullanımına açılacağı ifade edilirken, Pınarça’da 2278 metrekarelik alanda yapımı devam eden çok amaçlı salonla ilgili de bilgi verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve İsmetpaşa Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi’ni birbirine bağlayacak olan modern yaya  üstgeçidinin ihalesinin tamamlandığı ifade edilirken, yaklaşık 100 dönümlük alanda hayata geçirilecek olan İkizgöller Projesi’nin de ihale hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi.

8.2 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Karlı ve Uzunhacı Mahallelerinde açık hava düğün salonu projelerinin tamamlandığı belirtilirken, bu projelerin sayısının çoğaltılacağı kaydedildi. Slayt sunumunda, yapımı devam eden modern semt pazarı projesi ile ilgili de bilgi verilirken, Karlı Mahallesi’ne yapılacak olan rüzgar enerji santralinin de ihalesinin yapıldığı belirtildi. 8.2 milyonluk yatırımla hayata geçecek olan projenin en kısa zamanda başlayacağı kaydedildi. Pınarça, Bahçeağıl ve Karaağaç mahallelerinde yapılacak olan halı saha projeleri ile ilgili de bilgi verilirken, kültür gezileri, iftar ve ramazan etkinlikleri, sevgi eli yardım mağazası, yeni doğan yardım paketi, tiyatro ve kültürel etkinlikler, atık getirme merkezi, yaz spor okulları, teknolojik altyapı çalışmaları, TESKİ altyapı çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

ASFALT PLENTİMİZ DURDURULDU

Slayt gösterisinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yerel muhalefete yüklendi. Mandalı “Çukurlara çiçek dikmek ya da botla gezmeye çalışmak yerine gelip burada bizimle olurlarsa yapılan çalışmaları da görürler. Bazı partileri temsil eden arkadaşlarımız, o partileri temsil edemedikleri için ayrıştırma yapıyorlar” dedi. Doğal afetlerin siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyleyen Mandalı, asfalt plenti ile ilgili de konuştu. Bazı kişilerin asfalt plenti ile ilgili insanları yanıltmaya çalıştığını ifade eden Mandalı “Asfalt plentimiz durduruldu. Eğer durdurulmasaydı asfalt yapmaya başlamış olacaktık. O arkadaşlar asfalt plentinin sağlığa zarar vereceği yönünde algı oluşturmaya çalıştılar. Sağlığa bu kadar önem veriyorlarsa Pınarça’da yapılması termik santrale karşı yaptığımız toplantılarda bizimle olsalardı. Bunların niyetinin ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Asfalt ihtiyacı var. Ama onlar asfalt yaptırmayın, yönetim çalışmıyor havası estirerek bundan nemalanmaya çalışıyorlar. Biz de asfalt plenti ile ilgili resmi girişimlerde bulunduk. Gerçekten Kapaklı’yı seviyorlarsa bu konudan ellerini ayaklarını çeksinler” dedi.

“ÜRETMEMİZ, ÜRETMEMİZ, ÜRETMEMİZ GEREKİYOR”

Son günlerde yaşanan ekonomik savaşla ilgili de konuşan Mandalı, “Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Biz Kuvayi Milliye ruhundan geliyoruz. Dış politikadan kaynaklı negatif  sonuçlar doğuyorsa bunu devlet erkanının kimseye duyurmadan çözmesi gerekiyor” dedi. Türk Lirasına sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Mandalı “Dış borcumuz 2002’ye kadar 100 milyar dolardı, şimdi ise 500 milyar dolara yakın bir dış borcumuz oldu. Borçlanmaya devam ediyoruz. Üreten değil, tüketen bir ülke haline geliyoruz. Satılmış fabrikalarımızın yerine yeni fabrikalar kurulmuş olsaydı dolar ve euro’dan bahsetmezdik. Üretmemiz, üretmemiz, üretmemiz gerekiyor. Teknolojiyi gerekirse ithal alacağız, ama kendi beyinlerimizle, kendi gençlerimizle üreteceğiz. Üretim yaparak dünya ile rekabet edebilecek duruma gelmemiz lazım. Lokal milliyetçilik değil, ulus milliyetçiliğe ihtiyacımız var” dedi.

“DÖRT DÖRTLÜK YAPMAYA ÇALIŞIYORUM”

Kapaklı’da yaklaşık 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Mandalı “Her şeyi dört dörtlük yaptım demiyorum. Ama dört dörtlük yapmak için mücadele ediyorum. Sorunları bir kerede bitirelim istiyorum. Ama cebimdeki maddi imkanlar sınırlı. Maddi nedenlerden dolayı yıllara yayıyoruz” diye konuştu. Recep Güven Parkı’nda 4 bin 700 metrekarelik alanda 2 farklı 300 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılacağını kaydeden Mandalı “Büyükşehir tarafından yapılacak. Otoparklar engelli vatandaşlarımızın kullanımına da uygun olacak” dedi.

İHALESİ 16 AĞUSTOS’TA

İkizgöller Projesi’nin ihalesinin 16 Ağustos’ta yapılacağını kaydeden Mandalı “110 dekar civarında bir alan. Yap-işlet-devret modeli ile yapıyoruz. Girişte ücret alınacak ama içerideki sosyal alanlardan ücretsiz yararlanılacak. Kazak Gölü’nü de aynı şekilde dönüştürmek istedik. Ama Kapaklı’ya yıllardır ihtiyaç olan  hastane konusu gündeme geldi. 30 dekar bir yer ayarladık. Bakanlık yeterli değil dedi. Kapaklı’ya 100 yataklı hastane yapılacak. Yatırımı da Organzie Bölge Müdürlüğü yapacak. Kazak Gölü’nde bazı yerleri yap-işlet-devret modeli ile özel sektöre vermek istiyorduk. Ama hastane girince projemizde bazı değişiklikler oldu” dedi.

1 LİRA FAİZ ÖDEMEDİK

Kapaklı minibüslerinin Çerkezköy’de Atatürk Caddesi’ni kullanması gerektiğini belirten Mandalı “Ama bu konuyu UKOME’ye anlatamadık. 41 nolu minibüsçülerin arkasındayız. Köylerimizde bir minibüs hattımız vardı. Talep yok diye kaldırdılar” dedi. Su ile ilgili de konuşan Mandalı “Suda 4 tane vergi var. Suyun yarısı vergi” dedi. Kapaklı Belediyesi olarak 1 lira faiz ödemediklerini söyleyen Mandalı “Çünkü Kapaklı Belediyesi öz sermayesi ile hizmet eder. Vergiler ve İller Bankası’ndan gelen gelirlerle yatırım yapıyoruz” dedi.

2 AY İÇİNDE ÜRETİME BAŞLAYACAĞIZ

Kapaklı’ya kurulacak rüzgar gülü ile ilgili de konuşan Mandalı “Rüzgar Gülünü Kapaklı’ya kurma gayreti içerisindeyiz. 2-2 buçuk ay içinde üretime başlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde bazı tarlaları güneş tarlasına çevirme gayretinde olacağız. Biz yenilenebilir enerjiden yanayız” dedi. Başkan İrfan Mandalı konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtladı. İnönü Mahallesi sakinlerinin Pazar istemesi üzerine Mandalı “Eylül ayında dilekçenizi ve talebinizi değerlendirmeye alacağız. 2019 Nisan-Mayıs gibi kurabiliriz” dedi.

VATANDAŞLAR KÖPEKLERDEN ŞİKAYETÇİ

Vatandaşlar mahallelerdeki köpeklerden de şikayet ederken, konuyla ilgili konuşan Mandalı “Yasa gereği köpekleri kısırlaştırıp, aşılayıp, küpeleyip yeniden aldığımız yere bırakmak zorundayız. Köpek sayısı artmaya başladı. Dışarıdaki ilçelerden damperli kamyonlarla buralara köpekler bırakılıyor” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU