Kuş kovucu cihazlar konuldu

Geçtiğimiz haftalarda yağmurun yağması ile birlikte Çerkezköy Modern Kapalı Pazaryeri'nin çatısında martılar tarafından oluşturulan tahribatın onarılmasının ardından, aynı tahribatın yeniden

GÜNDEM 14.08.2018 17:43:00 0
Kuş kovucu cihazlar konuldu

Çerkezköy Modern Kapalı Pazaryeri’ni mesken tutan martıların, geçtiğimiz haftalarda çatıdaki izolasyonları yemesi ve çatıdaki su kanallarını taşıdıkları çöplerle kapatmaları nedeniyle, yağan yağmurda çatı zarar görmüş ve yağmurda Pazar yerine su akmıştı. Kapalı pazaryeri çatısının yeniden onarılmasının ardından çatıya kuş kovucu cihazlar konularak kuşların çatıya zarar vermesi önlendi.

 

SES DALGASI YAYAN KUŞ KOVUCU CİHAZLARLA ÖNLENDİ

 

Çerkezköy Belediye yetkilileri, çatıyı yeniden sil baştan elden geçirerek martı ve diğer kuşların çatıya dadanmalarını önlemek için kapalı pazar yerinin dört köşesine dış mekanlarda kullanılan ultrasonik kuş kovucu anten şeklinde cihazlar yerleştirdiklerini belirttiler. Bu kuş kovucu cihazın her türlü hava koşullarına dayanıklı olduğunu ve devamlı ses dalgaları yayarak kuşların ve diğer zararlıların çatıya konmasına engel olduğu bilgisini veren yetkililer, ayrıca kuş kovucu bu cihazların paslanmaz çelikten yapıldığını uzun ömürlü ve kalıcı olduklarını da ifade etti.

Haber / Özge MERİÇ