Akşener yakışanı yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2.Olağanüstü kurultayda 888 delegenin 881'inin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Kurultayda Amerika'nın çirkin oyununa karşı dik duruş ser

GÜNDEM 12.08.2018 17:56:00 0
Akşener yakışanı yaptı

İYİ Partinin 2'nci Olağanüstü Kurultayı Congresium Salonu’nda yapıldı. Kurultaya Çerkezköy, Kapaklı, Tekirdağ ve Trakya’dan da çok sayıda partili katıldı.

 

“GÖREV, TÖRE GEREĞİDİR”

 

Kurultayda tekrar aday olmayacağını açıkladıktan sonra partililerin ısrarcı olduğunu anımsatan Akşener “Evet bir iddia koyduk ortaya, seçimlere öyle girdik. Meclise girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde, kendilerini başarılı ilan ettiler. Biz ise, 50 yıllık partiler kadar oy almamıza rağmen, iddiamızla sınanmayı esas aldık, sorumluluğu üstlenerek çekildik. İYİ Parti camiası, kararımın hilafına ortaya bir irade koydu, ısrarcı oldu. Veda niyetine 'ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. 'Biz de seni çok sevdik be' dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir. Töre konuştu, han sustu. İradenize boyun eğdim. 'Gel' dediniz, geldim” dedi.

 

B”İR MİLLETİN KADERİ, BİR ADAMIN HEVESLERİNE TERK EDİLEMEZ”

 

İYİ Parti 2'nci Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa tek aday gösterilen Meral Akşener, Türk devlet geleneğinin 5 bin yıllık mazisi olduğunu anımsatarak “Bir milletin kaderi, bir adamın heveslerine, iki dudağından çıkacak keyfi kararlara ve onun dalkavuklarına terk edilemez. Bu bereketli topraklarda çok şey yetişir evet; ama, en iyi de insan yetişir insan. Yetişmiş milyonlarımız, o milyonların, onları yetiştiren memlekete katacakları varken; bir adamın ve yakınlarının keyfi olsun diye, bahtımız, onlara emanet edilemez” dedi. 

 

“BORÇ, İŞSİZLİK, CARİ AÇIK UÇTU”

 

Meral Akşener, yeni sistemin meyvelerini vermeye başladığını, ekonominin tepetaklak olduğunu belirterek “Bakın, daha bir ay dolmadan, Türkiye'ye dayattıkları tek adam rejiminin, acı meyveleri düşmeye başladı. Ekonomi tepetaklak oldu. Hukuk yerle bir. Dış politika fiyasko. Devlet darmadağın. Anayasanın askıya alındığı bir süreçten geçiyoruz. Muhalefet ölçümüz, ne pahasına olursa olsun, hakkı söylemektir. Ve buradan sesleniyorum; Sayın Erdoğan, sonda söyleyeceğimi şimdi hemen başta söyleyeyim: Adaletsizsin, basiretsizsin, kifayetsizsin. Hem aldanıyorsun, hem aldatıyorsun. Kullanışlı müttefikinle ülkeyi içine sürüklediğin, hale bir bak. 'Tek adamlığı verirseniz, Türkiye uçacak' dedin. Millet verdi. Döviz, faiz, enflasyon uçtu. Borç, işsizlik, cari açık uçtu” dedi.

 

“HESABINI AMERİKA'YA VERECEK  DEĞİLİZ”

 

ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizine dikkat çeken Akşener “Amerika Birleşik Devletleri'nin, Brunson'ı gerekçe göstererek, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanına karşı ‘hedefli yaptırım’ kararı alması, tarafımızdan mazur görülemez. Ülkemizi, ‘müstemleke’ gibi gösterecek, seçilmiş küstahça sözcükler ile yapılan açıklamalar, kadim devlet geleneğimizde, diplomasi anlayışımızda, müsamaha gösterilecek bir mahiyette değildir. 20 ay boyunca tutuklu bulunan PastörBrunson konusunda, bugüne kadar ciddi bir girişimde bulunmayan, sosyal medya diplomasisi ile meseleye uhulet ve suhuletle yaklaşan Amerika'nın son tutumu, yakın zamandaki jeopolitik gelişmelerin bir yansıması, yargımızın bağımsız olmadığını bilmelerinin bir sonucudur. Ancak 16 yıldır, iktidarınızın içini boşaltmaya çalıştığı devlet geleneğimiz, hiçbir şart ve koşulda bu gibi bir yaklaşıma, tehdide boyun eğmemelidir. Ne Amerika'nın, ne de başka bir devletin, hükümet üzerinden, ülkemizi kendince ve küstahça cezalandırmaya kalkmasına asla prim vermeyiz, hükümetimizin yanında ve yakınında oluruz. Dışarıda caydırıcılığını, içeride güvenirliğini kaybeden bir ülke olduk. Bu iktidardan, uygulamalarından, ortaya çıkardığı ülkeden ve yönetimden memnun değiliz. Ama, bizim oğlanı da, başkasına dövdürmeyiz! Peşinen söyleyeyim, her ne sebeple olursa olsun, Türk Devleti'nin bakanlarına yaptırım kararı alınması, asla kabul edilemez. Yargının nasıl işlediğinin, mahkemelerimizin adaletinin hesabını Amerika'ya verecek değiliz. Bunlar Türk Milleti'nin meselesidir. Sırf Amerika bahane ediyor diye de adaletsizliğe razı olmayız, ama sanki temyiz makamıymış gibi, herhangi bir ülkenin Türkiye'ye parmak sallamasına da müsaade etmeyiz. Sakın ha, bunu da yüzüne gözüne bulaştırmayasın. Bir kabadayılık yaptın, bari bu defa arkasında dur. İsrail ile Mavi Marmara gemisi işine benzemesin. Şunu bil, Türk devleti, oğlunun gemiciği değil. İster batırırım, ister yüzdürürüm diyemezsin. Türkiye Cumhuriyeti aile şirketiniz değil. Batırmana müsaade etmeyiz. Türkiye'nin itibarı, neyi gerektiriyorsa, tereddütsüz yap” dedi.

 

YENİDEN GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

 

Meral Akşener, kurultayda 888 delegeden 881'inin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Genel başkan seçiminin ardından 80 asıl, 25 yedek üyeden oluşan Genel İdare Kurulu ile 11 asıl ve 7 yedek üyeden seçilen Merkez Disiplin Kurulu Seçimine geçildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ