En iyi sürücü kaza yapmayan sürücüdür

Kurban Bayramı tatili öncesi yollarda yoğunluk yaşanacağını belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, sürücüleri uyararak "Ülkemizde yaşanan trafik kazalar?

GÜNDEM 12.08.2018 15:02:00 0
En iyi sürücü kaza yapmayan sürücüdür

Kurban Bayramı tatili öncesi yollarda yoğunluk yaşanacağını belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, bu yoğunluğa karşı sürücüleri uyardı.

 

“CANLARIMIZ YANMASIN”

 

Bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak sürücüleri dikkatli araç kullanmaları, trafik kurallarına uymaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyaran As “Bayram tatillerinde karayollarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Herkes varacağı yere bir an önce varmak için aşırı hız yapıyor, birçok sürücü de trafik kurallarını ihlal ediyor. Bu yüzden de kazalar meydana geliyor, can ve mal kayıpları yaşanıyor. Kazaların olmaması can ve mal kayıplarının yaşanmaması için mutlu ve sevinçli bir bayram tatili geçirmek için tüm sürücülerimiz trafik kurallarına uymalı” dedi. Sürücülere seslenen As, “Lütfen, kurallara uyun, aşırı sürat yaparak trafik canavarı olmayın, Canınız ve canlarımız yanmasın” dedi.

 

“ARAÇLARIN BAKIMI YAPILMALI”

 

Yola çıkmadan önce araçların bakımının yapılması gerektiğini kaydeden Mustafa As “Yolculuk esnasında emniyet kemerleri mutlaka takılmalıdır. Sürücüler, ağır ve yağlı yemeklerden, uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanmaktan kaçınmalıdır” dedi.

 

“EN İYİ SÜRÜCÜ KAZA YAPMAYAN SÜRÜCÜDÜR”

 

Ülkemizde yaşanan trafik kazalarının büyük bir bölümünün aşırı hız ve hatalı sollamadan kaynaklandığını dile getiren As, “En iyi sürücü, hız yapan değil, kaza yapmayandır. Bilinçli sürücü, trafikte sıkışan meslektaşına yol verir, yol gösterir, alkollü ve yorgun araç kullanmaz, kesinliklede trafik ihlali yapmaz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU