Dolum bayileri 7/24 hizmet verecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı kartlara bakiye yüklemesini kolaylaştırmak amacıyla Asis ve Halk Bankası ile yaptığı protokol kapsamında kart dolum bayilerinin 7 gün  24 saat bakiye hiz

GÜNDEM 10.08.2018 17:13:00 0
Dolum bayileri 7/24 hizmet verecek

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı kartlara bakiye yüklemesini kolaylaştırmak amacıyla Asis ve Halk Bankası ile yaptığı protokol kapsamında kart dolum bayilerinin 7 gün  24 saat bakiye hizmeti vermelerine olanak sağlanacağı belirtildi.

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda kullanılan akıllı kartlara bakiye yüklemesini kolaylaştırmak amacıyla Asis ve Halk Bankası ile protokol yaptı.

1 MİLYON 457 BİN 940 AKILLI KART KULLANILIYOR

Protokol kapsamında kart dolum bayilerinin mobil bankacılık, ATM ve kredi kartı yöntemleriyle 7 gün  24 saat boyunca bakiye hizmeti vermelerine olanak sağlanacağını belirten yetkililer “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Otopark Ulaşım A.Ş. tarafından akıllı kart uygulaması ve kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla kooperatiflerin TESUS sistemine dâhil edilmesi çalışmaları devam ediyor. 10 Ağustos itibari ile Çorlu merkezin dışında muhtelif güzergâhlardan 14 kooperatif ve 211 araç toplu taşıma sistemine katıldı. İl genelinde de şu an için 1 milyon 457 bin 940 akıllı kart kullanılıyor. 6 adet kooperatif ve 142 adet aracında toplu taşıma sistemine dâhil edilmesi çalışmaları sürüyor” dedi.

BAYRAM ÖNCESİ UYGULAMAYA ALINACAK

Sisteme dâhil olan araç sayısı ile birlikte akıllı kart kullanıcılarının da gün geçtikçe arttığını dile getiren yetkililer Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de artan akıllı kart kullanıcılarını kesintisiz hizmet verebilmek adına Asis ve Halk Bankası ile protokol imzaladı. Yapılan protokole gereği akıllı kart yüklemesi yapan bayiler Büyükşehir Belediyesi'nin tahsilat ofislerine gelmeden, mobil bankacılık, ATM ve kredi kartı yöntemleriyle 7 gün ' 24 saat boyunca kontör yüklemesi yapacak. Bu sayede vatandaşlar da kesintisiz hizmet alacak. Test çalışmaları başlayan sistem Kurban Bayramı öncesinde uygulamaya alınacak” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ