20 Ağustos'a kadar bağış yapılabilir

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle başlattığı 'Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş' kampanyası kapsamında Kapaklı'da da vekalet yoluyla ku

GÜNDEM 10.08.2018 16:49:00 0
20 Ağustos

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle başlattığı ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ kampanyası kapsamında Kapaklı'da da vekalet yoluyla kurban bağışları alınmaya başlandı. Maddi durumu iyi olan vatandaşları kurban kampanyasında bağışta bulunmaya davet eden Kapaklı Müftülüğü yetkilileri, vatandaşların vekalet yoluyla 20 Ağustos’a kadar makbuz karşılığında bağışta bulunabileceğini belirterek “Yurtiçi kurban bağışı 850, yurt dışı kurban bağışı 625 TL” dedi. 

 

26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekâletle Kurban Kesim Programı düzenlediğini belirten Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile  ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ konulu kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında vekalet yoluyla kurban bağışlarını almaya başlayan Kapaklı Müftülüğü yetkilileri, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla başlattığı kurban bağışı kampanyası kapsamında vekalet yoluyla kurban bağışlarını kabul etmeye başladık. Kurban bedeli yurtiçi 850 TL, yurtdışı ise 625 TL olarak belirlendi” dedi. 

 

 

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

 

 

‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ kampanyası kapsamında vatandaşların vekâlet yoluyla kurban bağışlarını rahatça yapabilmelerinin amaçlandığını belirten Kapaklı Müftülüğü yetkilileri, "Yurtiçi kurban bağışı 850, yurt dışı kurban bağışı 625 TL" dedi. Kurbanların İslami usullere uygun şekilde kesileceğini belirten Kapaklı İlçe Müftülüğü, " Kurbanlar İslami usullere uygun şekilde keserek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslüman’ın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor" dedi. 2018 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt içinde 280 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında 145 ülkenin 436 bölgesine kurban bağışlarının ulaştırılacağını dile getiren yetkililer, "Yeryüzünün en ücra köşelerinde dahi yardım ulaşmamış kimsenin kalmamasını hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

MÜFTÜLÜĞE MÜRACAAT EDİLECEK

 

Bağışların tüm aşamalarının titizlikle kontrol edilerek İslami şartlara uygun şekilde işlemlerin sağlanmasına büyük hassasiyet gösterildiğini dile getiren Kapaklı İlçe Müftülüğü, "Kurban programımıza gönül rahatlığıyla katılabilirsiniz. Vekaletle Kurban keseceklerin Kapaklı İlçe Müftülüğüne Müracaat etmeleri rica olunur" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ