TESKİ, yağmur suyu çalışmalarına hız verdi

Son dönemlerde Tekirdağ'da görülen yağışlar dolayısıyla Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yağmur suyu çalışmalarına hız verildi. TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başak

GÜNDEM 8.08.2018 17:16:00 0
TESKİ, yağmur suyu çalışmalarına hız verdi

Son dönemlerde görülen yoğun yağışlardan dolayı, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Süleymanpaşa göllenme yaşanan bazı bölgelere yağmur suyu mazgal imalatı yapıldı.

 

“İHTİYAÇ DUYULAN YERLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

 

Direkleraltı Mevkiinde toplam 83 metre yağmur suyu alıcı mazgal imalatı yapıldığını belirten yetkililer “Hayrabolu yolu altgeçidi ve çevresinde toplam 60 metre yağmur suyu alıcı mazgal imalatı ve 80 metre kanal imalatı yapıldı. Hürriyet Mahallesi Emniyet önü ve çevresinde toplam 21 metre yağmur suyu alıcı mazgal imalatı yapıldı. Süleymanpaşa’da belirtilen noktalarda toplam 164 metre yağmur suyu alıcı mazgal imalatı ve 80 metre yağmur suyu kanal imalatı yapıldı. Süleymanpaşa başta olmak üzere il genelinde ihtiyaç duyulan yerlerde yağmur suyu çalışmaları devam edecek” dedi. 

 

“ETAP ETAP ÇÖZÜYORUZ”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa da “Son dönemlerde ani ve yoğun yağışlar alıyoruz. Bundan dolayı yağmur suyu çalışmalarımıza hız verdik. Yağışlar esnasında yağmur suyu hattı gerek görülen yerler tespit ediliyor, gerekli keşifleri yapılarak projelendiriliyor ve ardından mazgal çalışmaları yapılıyor. TESKİ kurulduğunda yağmur suyu hatları durumu son derece kötüydü. Ancak sorun yaşanan bölgeleri etap etap çözüyoruz” dedi. 

 

“121 KİLOMETRE YAĞMUR SUYU HATTI İMALATI YAPILDI”

 

Bugüne kadar il genelinde tüm ilçeler dâhil 121 kilometre yağmur suyu hattı imalatı yaptıklarını kaydeden Başa “Böylece yağmur yağışlarından doğabilecek olumsuzluklar en aza indirgenmiş oldu. Bu konudaki çalışmalarımıza il genelinde devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ