'Yeniden Çerkezköy'e iadesini isteyeceğiz'

Çerkezköy'de Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi'ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla 2014 yılı Şubat ayında Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında yapılan ve 8 persone

GÜNDEM 6.08.2018 17:19:00 0

 

Çerkezköy’de Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla 2014 yılı Şubat ayında Yarımoğlu Sokak ile Rüya Sokak arasında yapılan ve 8 personeli ile hizmet veren Kapalı Otopark, büyükşehir yapılanması ile birlikte Tekpark A.Ş.’ye devredilmişti. Otopark, zarar ettiği gerekçesi ile kapatılırken, otopark önünde vatandaşları bilgilendirmek için asılan afişte ise, tadilat nedeniyle geçici bir süre hizmet vermeyeceği belirtildi.

Kapalı otoparkı kapatma kararının doğru ve akılcı bir tarafının olmadığını, bu konuyla ilgili vatandaşların haklı bir tepkisinin olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Eylül ayı büyükşehir belediye meclisine sunacakları önerge ile kapalı otoparkın yeniden Çerkezköy Belediyesi’ne iade edilmesini isteyeceklerini ve otoparkın iade edilmesinin ardından yeniden vatandaşların hizmetine açacaklarını ifade etti.

Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki park sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce 2013 yılı sonunda yapılan ihaleyle 1 milyon 117 bin TL sözleşme bedel ile müteahhit firma BMA İnşaat’a yaptırılan ve 2014 yılında hizmete açılan kapalı otopark Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldı.

TADİLAT NEDENİYLE KAPATILDIĞI BELİRTİLDİ

Bir süre Çerkezköy Belediyesi tarafından işletilen ve ücretsiz hizmet verilen kapalı otopark, Büyükşehir Yasası kapsamında 2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne, daha sonra da büyükşehirin şirketi olan Tekpark A.Ş.’ye devredilmişti. Ücretlendirilen ve 3 yıldır Tekpark A.Ş. tarafından işletilen kapalı otopark Tekpark A.Ş. tarafından zarar ettiği gerekçesi ile kapatılırken, otopark önünde vatandaşları bilgilendirmek için asılan afişte ise, tadilat nedeniyle geçici bir süre hizmet vermeyeceği belirtildi.

“VATANDAŞLARIN HAKLI BİR TEPKİSİ VAR”

T Haber’de gazeteci Şaban Kardeş’in otoparkta yaptığı canlı yayına telefonla katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçtiğimiz hafta Tekpark Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin zarar olduğu gerekçesi ile kapatma kararı olduğunu biliyorum. Benim konuyla alakalı bilgim bu kadar. Bu konuyla ilgili normal olarak vatandaşlarımızdan ciddi tepkiler var. Otoparkı kullanan vatandaşlardan ve daha aktif kullanamayan vatandaşlardan da aynı tepki var. Vatandaşın tepkisini haklı bir tepki olarak değerlendiriyorum” dedi.

2016’DA BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLMİŞTİ

Bu otoparkın 2014 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından hizmete açıldığını, 2016 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin bunu ücretsiz işlettiğini söyleyen Akay “2016 yılında Büyükşehir Belediyesi Yasası gereği önce büyükşehir belediyesine devroldu, ardından da Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Tekpark’a devredildi. Şuanda alınmış olan kararla da zarar ettiği gerekçesi ile Tekpark’ın buradan çekilme, Büyükşehirin de kapatma kararı söz konusu” dedi.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE İADESİNİ İSTEYECEĞİZ”

Bu otoparkın Çerkezköy Belediyesi’nin önceki yönetimi tarafından ihaleye çıkarıldığını ve 1 milyon 117 bin lira bedelle ihale edildiğini anımsatan Akay “Bu kapatma kararı doğru bir karar değildir. Biz Eylül ayı büyükşehir belediye meclisine Çerkezköy Belediye Başkanlığı olarak, Çerkezköy Belediye Başkanı olarak meclis üyelerimiz ile birlikte önergemizi vereceğiz ve bu otoparkı yeniden Çerkezköy Belediyesi’ne iadesini meclise önereceğiz. İnşallah bu önerimiz de büyükşehir meclisinde değerlendirilecek. Orası yeniden Çerkezköy Belediyesi’ne verildiği takdirde, belediyemiz tarafından burası vatandaşların kullanımına açılacaktır” dedi.

“DOĞRU VE AKILCI BİR TARAFI YOK”

Burasının Atatürk ve Öztrak Caddelerindeki nadir alanlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Vahap Akay “Geçmiş dönem belediyemiz tarafından yatırımı yapılmış bir mesele. Şuanda Çerkezköy’de önemli otopark ihtiyaçlarından biri konumunda. Daha doğru değerlendirilecektir, vatandaşlarımıza daha aktif kullandırılacaktır. Bu konudan çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yoksa ‘otoparkı kapattık’ demenin doğru ve akılcı bir tarafı yoktur. Bunu büyükşehir belediye meclisi bu şekilde değerlendirecektir diye ümit ediyorum” diye konuştu.

“MEYDAN ALTI OTOPARK HEDEFİMİZ VAR”

Otoparkla ilgili önümüzdeki yıl içerisinde yeni planlamaların yapılıp yapılmayacağı sorusuna da cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Otoparkla ilgili Çerkezköy’de otopark ihtiyacının var olduğunu daha önce meclisimizle de paylaşmıştık. Yine meclisimizle paylaştığımız ve 2019 hedefleri içerisine koyacağımız bir meydan altı otopark hedefimiz var. Meydan ile Atatürk ve Öztrak Caddelerinin yeniden düzenlenmesinden sonra Çerkezköy’ün bir meydan altı otoparkı hedefi olacak. Tabi otoparkı sadece yapmak yetmiyor. Doğru ve aktif şekilde de kullandırmak gerekiyor. Otopark sıkıntısını daha aza indirmek için hareket yapmak lazım” dedi.

TEPKİ OLARAK İSTİFA ETTİ

Otoparkın kapatılması kararını yanlış bulduğunu ve bununla ilgili 2-3 gün önce büyükşehir belediyesine yazı gönderdiğini belirten Çerkezköylü Avukat Zeki Baydar da “Bana iletilen yazıda kapalı otoparkın zarar ettiği gerekçesi ile kapatıldığı belirtildi. Ama otoparka asılan pankartta tadilat nedeniyle geçici bir süre hizmet veremeyeceği ifade ediliyor” dedi. “Bir otopark çalıştırmaktan uzaksan o zaman sen büyükşehri yönetemezsin” diyen Baydar, bu duruma tepki olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini ve bunu da noter aracılığı ile partiye bildirdiğini ifade etti.

Haber / Şaban KARDEŞ